تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 26 رای - 2.88 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیام سلامت ... حتما بخوانید
#1
اگر از اختلال خواب رنج میبرید از مصرف تنقلات بویژه تخمه ، چیپس و آجیل در هنگام شب بپرهیزید
همواره نشاط خود را حفظ کنید به یاد داشته باشید افراد با روحیه کمتر به بیماریها دچار می شوند و بهتر از سایرین از عهده مقابله با مشکلات زندگی بر می آیند

خوردن زیتون باعث کاهش فشارخون می‌شود. زیتون علاوه بر اینکه مصرف زیادی در تغذیه دارد ده‌ها خاصیت درمانی هم دارد. زیتون دارای اثرنرم‌کنندگی، ملین، صفرا بر است. این ماده سنگهای صفراوی را دفع و یبوست‌های مزمن را درمان می‌کند. زیتون همچنین قولنج‌ های ناشی از ورم کلیه را درمان می کند و باعث تسکین درد و سوزش سوختگی‌ها، درمان آفتاب‌زدگی و سرمازدگی و گزش حشرات می‌شود. لازم به ذکر است این ماده در التیام زخم و جراحات و رفع سوزش و درد اثر دارد و خارش چشم و اشک ریزش را رفع می‌کند.

مصرف روزانه ۵۰۰ mg یا بیشتر از ویتامین C باعث کاهش مدت سرماخوردگی افراد شده و مصرف غذا و نوشیدنی‌های حاوی این ویتامین به افراد توصیه می‌شود. همچنین مصرف آب مخصوصا آب گرم، سبزیجات و میوه‌های تازه و سوپ جو در درمان سرماخوردگی و کاهش زمان ابتلا به این بیماری مؤثر است. ویروسهای فراوانی باعث سرماخوردگی می‌شوند و جلوگیری از ابتلا به این بیماری کار سختی است اما با رژیم غذایی خوب در کاهش زمان سرماخوردگی می‌تواند اثرگذار باشد.

مواد غذایی که به صورت منجمد نگهداری شده پس از خروج از انجماد آمادگی فساد بیشتری از مواد غذایی تازه دارند و بایستی ترتیبی داده شود که سریعاً مصرف شوند
ممکن است در مراکز عرضه آجیل محصولاتی که کهنه یا آفت‌زده هستند را مجدداً بو داده و یا مخلوط نمایند در هنگام خریداری به این موضوع توجه شود.


آیا میدانید سالانه ۷/۲ میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل عدم دریافت مقادیر کافی میوه و سبزیجات جان خود را از دست می‌دهند. کارشناسان سازمان بهداشت جهانی ( WHO ) با اعتقاد بر اینکه رژیم بد غذایی یکی از ‌۱۰ فاکتور خطر ایجاد کننده بیماریهای کشنده‌ای چون بیماریهای قلبی و سرطان است، مصرف روزانه حداقل ‌۴۰۰ گرم میوه و سبزیجات را توصیه می‌کنند.

والدین گرامی : بهترین سن برای درمان تنبلی چشم زیر ۵ سالگی است از این رو اگر کودک ۴ تا ۶ ساله دارید برای سنجش بینایی او به پایگاههای سنجش بینایی مراجعه کنید

دوازده درصد افراد ۴۰ - ۲۰ ساله کشور بیکارند ، با رعایت تنظیم خانواده فرصتهای شغلی بیشتری برای فرزندان خود فراهم کنید

خالکوبی ، حجامت و جراحی های سرپایی که افراد غیرمسؤول انجام می دهند از راههای مهم انتقال ویروس هپاتیت ب و ث هستند هر یکسال بیشتر در مدرسه رفتن دختران موجب ۵ تا ۱۰ درصد کاهش در مرگ و میر کودکان میشود
جوانان با شرکت در کلاسهای مشاوره قبل از ازدواج و تنظیم خانواده می توانند زندگی سالم و مناسبی برای فرزندان و خانواده خود فراهم کنند


دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله ۵ برابر دختران ۴۰ - ۲۰ ممکن است در اثر بارداری و زایمان بمیرند
چاقی ، تغذیه نامناسب و عدم فعالیت جسمی از مهمترین عوامل طبیعی مؤثر در ایجاد دیابت هستند
تحقیقات علمی ثابت کرده اند که با حفظ قند خون بیمار در حدود میزان طبیعی در تمام عمر می توان عوارض دیابت را به تأخیر انداخت و پیشرفت آنها را آهسته کرد

احتمال انتقال بیماری هپاتیت از ناقلین به افراد سالم در تماسهای خونی و جنسی تا ۴۰ درصد می رسد
کاغذ سفید را هر چه قدر هم که تمیز و زیبا باشد کسی قاب نمی گیرد ، برای ماندگاری در ذهن ها باید حرفی برای گفتن داشت




پاسخ }
#2
برای این که گرمازده نشوید...
در ساعات اوج گرما که 10 صبح تا 5 بعدازظهر است در محیط بیرون و آزاد نباشید. همیشه یک بطری آب خنک (نه یخ) با خودتان داشته باشید تا در صورت تشنگی، آب بنوشید و صورتتان را بشویید. لباس های نخی و خنک بپوشید. سعی کنید در بیرون در سایه قرار گیرید یا حرکت کنید. در داخل اتاق باید هوا خنک و مطبوع باشد نه گرم و کثیف. موقع احساس گرمای زیاد خودتان با یک وسیله مثل بادبزن سریعا خنک کنید و لباس های اضافی (اگر بود) را درآورید. اگر به آب سالم دسترسی دارید، دست و صورتتان را با آب خنک بشویید.

همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
#3
اگر خیلی جلوی کامپیوتر می نشینید...
کسانی که ساعات طولانی جلوی رایانه می‌نشینند، باید مدام پلک بزنند. با این کار اشک در چشم جریان پیدا می‌کند و از خشکی چشم جلوگیری می‌کند. کاربران باید پس از هر 10 دقیقه استفاده از رایانه، پلک‌های خود را به هم بزنند. دیگر این که بعد از هر 20 دقیقه کار با کامپیوتر، 20 ثانیه به نقطه‌ای در مسافت 6 متری خیره شوند تا چشم ها استراحت کنند. نکته سوم اطمینان از وجود نور مناسب در محیط است. بهتر است نور مناسب از بالای سر و در محدوده میز کار بتابد و نباید به خود فرد بتابد. همچنین باید صفحه مانیتور را طوری قرار داد که نور پنجره یا چراغ در آن منعکس نشود. در پایان نیز تاکید می‌شود که موقعیت مناسب قرار دادن مانیتور، 15 تا 20 درجه پایین‌تر از سطح چشم هاست که 50 تا 70 سانتیمتر هم باید از چشم‌ها فاصله داشته باشد.
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
#4
برای اینکه کمردرد نگیرید...
هنگام بلند کردن اجسام سنگین و نیز کودک از زمین از کمر خم نشوید، بلکه زانوهای خود را خم کنید و نیمه بنشینید. سپس جسم یا کودک را از زمین بلند کنید. دیگر اینکه وقتی برای مدت طولانی سرپا هستید، مثل موقع اتو کشیدن لباس، یک پای خود را روی سطحی بلندتر از زمین مثل یک چارپایه کوچک قرار دهید. همچنین موقع حمل بار، آن را بین دو دست خود تقسیم کنید، یعنی با یک دست بار بیشتری برندارید. همچنین موقع نشستن روی صندلی قوز نکنید و درست بنشینید.
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#5
جلوی بوی بد کفش‌تان را بگیرید.
برای کاهش بوی بد پاهایتان بایستی باکتری های مولد بوی بد را از بین ببرید. این باکتری ها در محیط گرم و مرطوب کفش های شما رشد می کنند. لذا حتما جوراب نخی (نه پلاستیکی) بپوشید، زیرا پوشیدن کفش بدون جوراب، باعث رشد باکتری های مولد بوی بد می شود. هنگامی که پاهایتان را از کفش درآورید، آنها را در هوای آزاد (مثل بالکن) قرار دهید و دو روز پشت سر هم، یک کفش را نپوشید. بعد از اینکه از بیرون به منزل آمدید، جوراب و پاهای خود را با آب و موادشوینده بشویید. شب قبل، داخل کفش تان کمی جوش شیرین بریزید. فردا قبل از پوشیدن کفش، آن را بتکانید تا پودرها بریزند. سپس کفش تان را بپوشید
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
#6
فقط لحظه ای سکوت کنید.
در جهان مدرن امروز، فعالیت و تکاپو، حالات پیشفرض زندگی هستند. تمام روز عجله می کنیم، کار انجام می دهیم، حرف می زنیم و ... . متاسفانه اغلب ما، زمان را برای تفکر و تعمق در موضوعات، از دست می دهیم. زمان را برای دیدن و شنیدن از دست می دهیم. ما آرامش را از دست می دهیم. بیایید یک دقیقه را به فکر کردن درباره نحوه سپری کردن روزهایمان اختصاص دهیم.ساکت باشید و به کارهایی که باید انجام دهید فکر نکنید. به کارهایی که قبلا انجام داده اید هم فکر نکنید. دقیقه ای را در زمان حال سپری کنید. به زندگیتان بیاندیشید؛ به این که دوست دارید زندگیتان چگونه باشد. زندگی ای با عجله کمتر، پایداری بیشتر و تفکر و تعمق و آرامش. سکوت و آرامش، نه تنها هیچ منافاتی با پیشرفت و افزایش بهره وری ندارد، بلکه به آن کمک هم می کند. به نظرم حتما امتحانش کنید.
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
#7
همیشه کرم ضد آفتاب بزنید.
ضدآفتاب را باید در تمامی فصول (حتی زمستان) و در تمامی شرایط آب‌وهوایی (هوای آفتابی و ابری) مصرف كرد. بررسی ها نشان می دهد میزان اشعه ماورای بنفش نور خورشید زیاد شده است. این اشعه به پوست شما آسیب می رساند و به سرطان پوست منجر می‌گردد. کرم‌های ضدآفتاب پوست شما را از پرتوهای ماورای بنفش محافظت می‌کنند. با توجه به اینکه ضدآفتاب‌ها به واسطه تعریق و شست‌وشو پاک می‌شوند، یا در مواجهه با نور از بین می‌روند، بنابراین توصیه می‌شود كه ضدآفتاب نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از منزل استفاده شود تا هنگام خروج از منزل تاثیر کافی را داشته باشد و هر 2 تا 3 ساعت، دوباره به پوست مالیده شود.
همیشه اسم تو بوده اول و آخر حرفام
بس که اسم تورو خوندم بوی تو داره نفسهام
پاسخ }
#8
.:: نوشیدن آب سرد پس از غذا خوردن ::.

خوردن یک لیوان نوشیدنی خنک بنظر خیلی مطبوع میرسد. حال آنکه زمانی که شما آب سرد را بعد از غذا میل میکنید آب سرد می تواند توده های چربی را که شما با غذا خورده اید سفت و منجمد کند. این عمل فرآیند هضم غذا را کند کرده و نیز زمانی که با اسید معده ترکیب می شود تجزیه شده و بسرعت توسط روده جذب می شود. حتی سریعتر از غذای جامد. این ماده سطح روده را می پوشاند و تبدیل به چربی شده و محمل مناسبی برای سرطان می شود. پس بهترین کار اینست که پس از خوردن غذا سوپ یا نوشیدنی گرم بخوریم.
کاغذ سفید را هر چه قدر هم که تمیز و زیبا باشد کسی قاب نمی گیرد ، برای ماندگاری در ذهن ها باید حرفی برای گفتن داشت




پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
#9

.:: انواع مختلف شیر را بشناسید ::.


[عکس: 20120614150720_29851110640881656811.jpg]


شیر یک نوشیدنی سرشار از کلسیم است و به انواع مختلف تولید می شود که در این بخش از مجله پزشکی به شرح آن ها می پردازیم:

- شیرهای کم چرب، معمولی و پرچرب:

درصد چربی موجود در شیر بسته به نیاز تغذیه ای افراد خاص متفاوت است. افراد باید با توجه به نیازهای تغذیه ای خود یکی از انواع شیر را انتخاب کنند. امروزه شیر با نسبت درصدهای متفاوت چربی موجود در بازار موجود است. مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران 2/5 درصد است. شیر کم چرب حدود یک درصد و شیر پرچرب یا شیر کامل حدود 3/3 درصد چربی دارد. چربی شیر حاوی ویتامین های محلول در چربی مانند ویتامین A، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع است.

ویتامین موجود در شیر برای رشد کودکان بسیار حائز اهمیت است. طبق آخرین توصیه سازمان جهانی بهداشت 25 تا 30 درصد از کل انرژی دریافتی روزانه افراد بالغ می تواند از روغن و چربی تامین شود که این مقدار شامل چربی شیر و لبنیات نیز می شود. مصرف شیر کم چرب خصوصا برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و افراد چاق به جای شیر معمولی توصیه می شود. به خاطر داشته باشید یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) در صورت پرچرب بودن 150 کیلوکالری، در صورت داشتن چربی معمولی 120 کیلوکالری و در صورت کم چرب بودن 102 کیلوکالری تولید خواهد کرد.


- شیر کم لاکتوز:

به طور طبیعی حساسیت به قند شیر (لاکتوز) در برخی از بزرگسالان وجود دارد این حساسیت در اثر عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده انسان به وجود می آید. عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در اثر عدم هضم لاکتوز و باقیماندن آن در دستگاه گوارش و سپس تخمیر توسط باکتری های روده بزرگ موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش و بروز عوارض گوارشی مانند دل درد و تهوع می شود. اگر فردی دچار این عارضه است می تواند از سایر فراورده های شیری مانند ماست استفاده کند. همچنین اگر شیر قبل از مصرف گرم شود و یا هر روز به مقدار کم مصرف شود و به تدریج به مقدار آن اضافه شود، دستگاه گوارش آنزیم لاکتاز را تولید می کند و تحمل نسبت به شیر ایجاد خواهد شد.

امروزه با تغییر در فرمولاسیون شیر، تولید شیر کم لاکتوز و یا حتی بدون لاکتوز میسر شده است. خوشبختانه این فراورده در کشور ما نیز تولید می شود. شیر کم لاکتوز به راحتی قابل هضم است و برای تمام افراد جامعه مناسب است. در این فرآورده قند لاکتوز به قندهای ساده تبدیل شده است و به همین دلیل دارای طعم شیرین است.


- شیر غنی شده:

غنی سازی شیر عبارت است از افزودن یک یا چند ریز مغذی به شیر که با هدف مغذی کردن آن و مصرف توسط گروه های خاص که در معرض کمبود ریزمغذی ها قرار دارد، انجام می شود. غنی سازی شیر با ویتامین های آ،د،ب و یا املاحی مانند کلسیم و فسفر انجام می شود. در هر کشوری بسته به نوع کمبودهایی که در افراد وجود دارد، نوع و مقدار ویتامین ها و یا املاح اضافه شده به شیر تعیین می شود. در کشور ما غنی سازی شیر با ویتامین" د" انجام شده است. با مصرف یک لیوان شیر غنی شده با ویتامین "د" 25 تا 30 درصد نیاز افراد به این ویتامین برآورده می شود.

- شیر طعم دار:

به منظور ایجاد تنوع و تطابق به ذائقه مصرف کنندگان مختلف، شیرهای طعم دار تهیه شده اند. شیر کاکائو و شیرهای با طعم میوه از انواع این فراورده ها هستند که با اضافه کردن افزودنی های مجاز نظیر پودر کاکائو، شکر، کنسانتره یا آب میوه دارای کالری بیشتری است.

- شیرهای پاستوریزه:


پاستوریزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 71 تا 74 درجه سانتی گراد به مدت 40 ثانیه و یا 85 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 ثانیه. این دما برای از بین بردن میکروب های بیماری زا و کاهش بار میکروبی شیر مناسب است. شیر تولید شده با این روش باید در شرایط حمل زنجیره سرد منتقل و توزیع شود و مدت ماندگاری آن در یخچال 3 تا 4 روز است.

- شیرهای استریلیزه:

استریلیزاسیون از نظر صنعتی یعنی حرارت دادن شیر در دمای 110 تا 120 درجه سانتی گراد به مدت 10 تا 30 دقیقه و یا در دمای 135 تا150 درجه سانتی گراد به مدت چند ثانیه. این دما برای از بین بردن کلیه میکروب های بیماری زا و غیربیماری زا مناسب است. شیری که تحت این شرایط تهیه می شود مدت ماندگاری حدود 4 تا 6 ماه بدون نیاز به حفظ زنجیره سرد دارد. اما به محض باز شدن پاکت شیر باید در یخچال نگهداری شده و طی مدت 3 تا 4 روز مصرف شود.
کاغذ سفید را هر چه قدر هم که تمیز و زیبا باشد کسی قاب نمی گیرد ، برای ماندگاری در ذهن ها باید حرفی برای گفتن داشت




پاسخ }
#10
امیدوارم جاش اینجا باشه


معاینه‌ها و آزمایش‌هایی که همه ما باید آنها را جدی بگیریم



آخرین باری که به دندانپزشکی، چشم پزشکی، متخصص زنان یا اورولوژیست مراجعه کرده‌اید، چه زمانی بود؟ یادتان نمی‌آید! پارسال! دو سال پیش! چند سال پیش!

اصلا اجازه بدهید پرسش را به گونه دیگری مطرح کنیم؛ آخرین باری که برای چکاپ یا به عبارت دیگر مطمئن شدن از وضعیت سلامتی‌تان نزد پزشک رفته‌اید، چه زمانی بود؟

به گزارش ایران ویج ، اصلا شما تا زمانی که بیمار نشوید برای بررسی وضعیت سلامتتان به پزشک مراجعه می‌کنید؟ اگر جوابتان منفی است باید بدانید که سخت در اشتباهید چرا که بسیاری از بیماری‌ها را با یک بررسی ساده می‌توان در مراحل اولیه تشخیص دادو درمان کرد. در این شرایط نه‌‌تنها هزینه کمتری را متقبل می‌شوید بلکه روند درمان هم سریع‌تر و رضایت بخش‌تر خواهد بود.

مراجعه سالانه به چشم‌پزشک

افراد باید در سنین مختلف به چشم‌پزشک مراجعه کنند تا بتوانند جلوی آسیب‌های جدی چشم را بگیرند. مهم‌ترین سنین مراجعه به چشم پزشک در دوران نوزادی، شش ماهگی،سه سالگی و پنج سالگی است و بعد از آن هر پنج‌سال یک بار تا ۴۰‌سالگی باید به چشم‌پزشک مراجعه کرد. بعد از ۴۰سالگی هم باید افراد سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند؛ البته افراد در صورتی که با مشکلاتی چون احساس شن رفتگی در چشم و حالت‌های غیر عادی دیگر مواجه شدند باید سریع به چشم‌پزشک مراجعه کنند.
تشخیص به موقع بیماری‌های چشم می‌تواند جلوی آسیب‌های جدی آن را بگیرد ودر صورت تشخیص به موقع هزینه کمتری برای درمان در برخواهد داشت.

آزمایش پاپ اسمیر

به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند. تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

این آزمایش باعث می‌شود در صورت ابتلا به سرطان دهانه رحم این بیماری زود تشخیص داده شود و بیمار به موقع درمان شود. علاوه بر تست پاپ‌اسمیر از تست دیگری به اسم«کول پس کوپی» هم کمک گرفته می‌شود. افرادی که به زگیل و عفونت مبتلا شده‌اند بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند و باید با فاصله زمانی کمتری تست پاپ اسمیر انجام بدهند. همچنین بعد از ۳۵سالگی ‌اندازه تخمدان‌ها در خانم‌ها کوچک‌تر می‌شود و بعد از این سن زنان باید بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند‌.

سرطان پستان
اگرچه در گذشته سن ابتلا به سرطان پستان حدود یائسگی و بعد از آن بوده است اما در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری در جهان پایین آمده است. به همین دلیل خانم‌ها باید نسبت به معاینه‌های دوره‌ای و سایر بررسی‌های لازم حساس‌تر باشند. همه خانم‌ها باید از متخصصان زنان شیوه معاینه پستان را یاد بگیرند و هر ماه بعد از قاعدگی این معاینه را خودشان انجام بدهند.

افرادی که خاله‌، عمه‌، خواهر، مادر و… آنها به سرطان پستان مبتلا شده‌اند‌، سیگار می‌کشند‌، ازدواج بالای ۳۵سال داشته یا به نوزاد خود شیر نداده‌اند احتمال بیشتری دارد که به سرطان پستان مبتلا شوند. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند باید زودتر از بقیه تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرند؛ مثلا فردی که یکی از اقوام نزدیکش در ۵۰سالگی به سرطان مبتلا شده است باید ۱۰سال زودتر تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرد‌. توصیه می‌شود خانم‌ها بعد از ۴۰سالگی ماموگرافی انجام دهند.

بررسی دندان‌ها هر شش‌ماه یک‌بار

سازمان جهانی بهداشت معاینات دوره‌ای دندان را هر شش ماه یک بار مطلوب می‌داند. ولی با توجه به بیماری‌های خاص لثه لازم است افرادی که بیشتر از بقیه در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند و یا مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه هستند این معاینات دوره ای را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند و هر سه ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر این افراد به دندانپزشک دیر مراجعه کنند میزان بیشتری استخوان و لثه از دست می‌دهند که این مساله باعث از بین رفتن نسوج نگهدارنده ریشه دندان شده و در نهایت باعث لق شدن و از دست رفتن دندان‌ها خواهد شد.

گروه‌های سنی پایین‌تر به‌خصوص اطفال بیش از بقیه مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان هستند؛ به همین دلیل باید این گروه سنی هر دو ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا کارهای پیشگیری و درمانی لازم برای آنها انجام شود. دندانپزشک برای کودکان زیر ۱۲سال بررسی‌های لازم را از نظر کمبود فضا برای رویش دندان دائمی ‌انجام می‌دهد و در صورت لزوم برای حفظ فضا برای رشد دندان‌ها اقدام به کشیدن دندان‌ها می‌کند.

برای داشتن دندان‌های دائمی ‌و مرتب باید دندان‌های شیری مرتب داشت و این مساله تنها زمانی محقق می‌شود که مراجعات مرتب دوره‌ای وجود داشته باشد. بهتر است والدین پیش از رویش دندان‌ها‌،فرزندشان را نزد دندانپزشک ببرند و از شش ماهگی یا یک سالگی که شروع رویش دندان‌های شیری است این مراجعات به شکل مستمر وجود داشته باشد.

آزمایش پروستات

آقایان باید از سنین ۴۵ تا ۵۰ سالگی و بالاتر سالی یک بار از نظر پروستات بررسی شوند و تست مخصوصی را انجام دهند. افرادی که مشکلات پروستات دارند بهتر است این تست را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند.

بیماری قلبی و معاینه‌های دوره‌ای
با افزایش سن و مبتلا شدن به برخی از بیماری‌ها احتمال ابتلا به بیماری قلبی بالا خواهد رفت؛ بنابراین افرادی که سابقه بیماری قلبی در خانواده‌هایشان وجود دارد بنا بر تشخیص پزشک باید هر سه تا پنج سال یک‌بار برای اطمینان از وضعیت سلامتشان معاینه شوند. این در حالی است که در افراد جوان یا کسانی که عوامل خطرساز یا سابقه ابتلای خانوادگی به بیماری‌های قلبی در آنها وجود ندارد نیازی به بررسی سالانه نیست.

در وهله اول برای تشخیص بیماری‌های قلبی‌عروقی آزمایشات خاصی لازم نیست و تشخیص اولیه به وسیله شرح حال و معاینه فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود اما از تست‌های اولیه‌ای که در کنار علائم و شرح حال می‌توان برای تشخیص به آن اشاره کرد نوار قلب است که به بررسی ناهمگونی در ریتم قلب می‌پردازد. بعد از نوار قلب تست تشخیصی دیگری وجود دارد که به وسیله آن عملکرد، ابعاد و بررسی حفره‌های قلب انجام می‌شود و به آن اکوکاردیوگرافی قلب می‌گویند که همان سونوگرافی قلب است.

معاینات دوره ای اطفال

والدین باید نوزادان سالم را در شش ماه اول تولد ماهی یک بار نزد متخصص اطفال ببرند و اگر نوزاد سالم باشد باید هر سه‌‌ماه یک بار تا دوسالگی این کار انجام شود. مراجعه به متخصص اطفال از شش‌ماهگی تا سه‌ سالگی خیلی مهم است چرا که در این دوران کودک در حال رشد و تکامل است و با مراجعه به پزشک می‌توان از مطلوب بودن روند رشد کودک مطمئن شد. همچنین بیشتر بیماری‌ها تا سن سه‌سالگی کودکان را تهدید می‌کنند؛ بنابراین تشخیص ودرمان به موقع آنها بسیار حائز اهمیت است. اینکه کودکی بیمار نیست دلیل نمی‌شود که والدین ارتباطی با پزشک متخصص نداشته‌باشند.

واکسیناسیون نوزادان و کودکان یکی از کارهای مهمی‌است که از زمان بدو تولد باید به آن توجه کرد. والدین باید فرزندان خود را برای ادامه واکسیناسیون‌ها به شکل دوره ای به مراکز بهداشتی درمانی ببرند. این واکسیناسیون‌ها در زمان تولد، یک و نیم ماهگی‌، سه‌ماهگی، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی و حدود ۱۲ماهگی انجام می‌شود. واکسیناسیون‌ها شامل هپاتیت، ب.‌س.‌ژ‌، واکسن سه‌گانه (دیفتری، سیاه سرفه، کزاز) فلج اطفال، ام.‌ام.‌آر (اریون، سرخک، سرخچه) است و به شکل دوره‌ای انجام می‌شود.

آزمایش دیابت
براساس برنامه کشوری دیابت، همه افراد بالای ۳۰ سال که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید سالانه یک‌بار برای بررسی به پزشک یا مراکز تشخیص دیابت مراجعه کنند تا در‌صورت مبتلا بودن به این بیماری یا در معرض خطر بودن، به موقع اقدامات درمانی برای آنها انجام شود.

گفتنی است کسانی که سابقه ابتلا یه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، افراد سیگاری‌، افراد چاق و افراد با فشارخون بالا و در معرض استرس زیاد بیش ازدیگران در معرض ابتلا به دیابت هستند. قند‌خون به شکل ناشتا باید زیر ۱۱۰ و دو ساعت بعد از خوردن صبحانه باید زیر۱۴۰ تا ۱۵۰ باشد؛ در غیر این صورت فرد در معرض ابتلا به دیابت است‌.

اگر قند‌خون ناشتا بالای ۲۰۰ تا ۲۵۰ باشد و علائمی‌ چون پر‌ادراری، پرنوشی و پرخوری وجود داشته باشد یا فرد به شکل مکرر دچار عفونت ادراری شود احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد. قند‌خون و تشخیص دیابت از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است و دستگاه‌های تست قند‌خون فقط برای بررسی وضعیت قند‌خون افراد دیابتی کاربرد دارد و چندان برای تشخیص بیماری دقیق نیست.

آزمایش چربی
به طور کلی تمام افرادی که در سنین بالای ۴۰ سال قرار دارند باید سالی یک بار آزمایش خون انجام بدهند و از نظر چربی‌خون بررسی شوند. مواردی چون رسوب سلولی، تعداد پلاکت،گلبول قرمز و گلبول سفید در آزمایش خون این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که با مشکل تغییرات فشارخون مواجه هستند باید هفته‌ای یک بار آن‌را اندازه‌گیری کنند.

معاینات بعد از ۵۰ سالگی در زنان
بعد از سن ۵۰ سالگی ضخامت ‌اندومتر رحم و تخمدان‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد که این کار از طریق سونوگرافی انجام می‌شود. سنجش تراکم استخوان از دیگر کارهایی است که خانم‌های ۵۰ سال به بالا باید انجام دهند چرا که در این سن خانم‌ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. همچنین این خانم‌ها باید از نظر هورمون‌های تیروئید هم بررسی شوند.

منبع : پیج اخبار علمی

[عکس: 20140407164734_946090_232018066979752_66...n-Copy.jpg]
پاسخ }


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اگر از خواب خود راضی نیستید حتما بخوانید t@manna 0 426 ۲۹-۰۱-۱۳۹۲, ۰۷:۵۸ ب.ظ
آخرین ارسال: t@manna
  پیام سلامتی (این متن را برای کسانی که سلامتیشان برایتان مهم است بفرستید.) sh61ha 0 605 ۳۱-۰۲-۱۳۹۱, ۰۸:۱۱ ق.ظ
آخرین ارسال: sh61ha