تبلیغات
تشریفات مجالس خدمات عروسی

امتیاز موضوع:
  • 13 رای - 2.69 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چگونه موادغذایی مختلف را برای مدت طولانی نگهداری کنید ؟!
#1
Error 
نان
نان را به قطعات منظم برش دهید و در داخل کیسه پلاستیکی قرار داده و در فریزر قرار دهید و در موقع لزوم به مقدار لازم نان را از فریزر خارج کرده و بگذارید 10 دقیقه بماند یا می توانید آن را با حرارت کم گرم نمایید.


زرشک
زرشک را داخل فریزر قرار دهید تا تازه بماند.


کشک سائیده شده
- کشک از جمله لبنیاتی است که در هر خانه و آشپزخانه ای به کار می آید اما کشک ماده ای نیست که بتوان آن را بدون اینکه فاسد شود نگهداری کرد. اگر می خواهید همیشه کشک سالم در خانه داشته باشید کشک ساییده شده را در کیسه های نایلونی ضخیم بریزید و پس از این که سر آن را بستید در فریزر قرار دهید و هر وقت به کشک احتیاج داشتید به اندازه نیاز آن را چند ساعت قبل از مصرف بیرون بیاورید.

کشک ساییده را می توانید داخل جایخی ریخته و داخل فریزر قرار دهید تا یخ ببندد. سپس آنها را از قالب جدا کرده و داخل کیسه فریزر ریخته در فریزر نگهداری و در موقع لزوم از آن استفاده کنید.


چای عطری
چای را در داخل ظرف در بسته نگهداری کنید و اگر از پاکت چای استفاده می کنید سر پاکت را ببندید و داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. سپس در کیسه را محکم گره بزنید تا عطر چای باقی بماند.


کیک و شیرینی
- شیرینی تر:
شیرینی ها را در ظرف پلاستیکی کنار هم چیده و درب آن را بسته در فریزر نگهداری کنید.

- شیرینی خشک:
برای اینکه شیرینی خشک را مدتی نگهداری کنید باید از قرار دادن آن در جای مرطوب خودداری کنید.اگر چند عدد برنج در جعبه شیرینی بریزید باعث ترد ماندن شیرینی می شود.

- بیسکویت:
برای نگهداری بیسکویت، داخل جعبه آن چند حبه قند بیندازید. هیچ گاه بیسکویت را داخل یخچال، پاکت پلاستیکی یا قوطی غیرقابل نفوذ قرار ندهید تا ترد و تازه بماند.

- کیک میوه ای:
اگر قسمتی از کیک را خورده اید و می خواهید بقیه آن را نگهداری کنید، چند قاچ سیب کنار آن بگذارید و با جعبه داخل یخچال قرار دهید.


رب گوجه فرنگی
برای این که رب گوجه فرنگی تا مدتها تازه و خوشرنگ باقی بماند هنگامی که رب را در ظرف می ریزید روی آن کمی روغن بریزید تا هوا به رب نرسد بعد ظرف را در یخچال قرار دهید.

اگر از رب گوجه فرنگی موجود در بازار استفاده می کنید پس از باز کردن درب قوطی تمام محتویات آن را خالی کرده و رب گوجه را ترجیحاً در ظرفهای گلی نگهداری نمایید. زیرا آب اضافی آن جذب ظرف شده و هرگز خراب نمی شود.

رب گوجه را در مکان خنک یا داخل یخچال نگهداری نمایید.


هویج
قبل از گذاشتن هویج در یخچال سر هویج را ببرید تا خشک و پلاسیده نشود. همچنین می توانید هویج را در صندوقی قرار داده و روی آن شن نرم و خشک بریزید به طوری که هویج ها از هم فاصله داشته باشند. دقت کنید که شن خشک بماند.


لوبیا سبز
نگه داشتن لوبیا سبز خام یا نیم پز در فریزر تندی زننده ای به آن می دهد. برای رفع این عیب لوبیا را کاملاً پخته و سپس فریز کنید.

اگر لوبیا سبز خریده اید و برای نگهداری از آن در فریزر جا ندارید لوبیاها را پاک کنید، خرد کنید و در یک شیشه دهان گشاد بریزید و روی آنها نمک سرد بریزید به طوری که همه لوبیاها را در آب نمک غرق کنید. با این روش تا مدتی لوبیاها سالم خواهند ماند.


سیر
بوته های سیر را بسته بندی کرده فریز کنید . هنگام مصرف پوست آن را کنده و قبل از اینکه یخ آن باز شود خرد کنید.


بلال
پوست بلال تازه را بکنید و با یک مسواک خیس از بالا به پایین آن را مسواک کنید تا همه رشته ها از میان دانه های بلال خارج شود. دانه ها را به کمک چاقو جدا کرده بخار پز کنید سپس آن را بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
در هنگام پختن دانه های بلال با آب از اضافه نمودن نمک خودداری نمایید زیرا نمک باعث سفت شدن آن می گردد.


میوه ها
انگور:
برای نگهداری انگور از خاک اره استفاده کنید. خاک اره ها را خوب بشویید تا گرد و خاک آن گرفته شود بعد آنها را خشک و خوب نرم کنید. انگورها را در ظروف دردار قرار دهید سپس روی انگورها را خاک اره بپاشید. باید به اندازه یک بند انگشت روی انگورها خاک اره ریخته شود بعد در ظرف را ببندید.
انگورها را می توانید در کیسه گذاشته و آویزان کنید.

موز:
برای نگهداری موز آن را در یخچال نگذارید. اگر موزی که خریداری کرده اید بیش از حد رسیده و فعلاً به آن نیاز ندارید آن را در فریزر قرار دهید. البته در این صورت فقط می توانید برای درست کردن شیرموز از آن استفاده کنید.

انار:
برای اینکه بتوانید انار را در مدت زمان طولانی تری نگهداری کنید پوست آن را با روغن نباتی چرب کنید و در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید.

خیار:
برای نگهداری خیار بدون آنکه آنها را بشویید در قابلمه فلزی چیده و درب آن را ببندید و سپس درون یخچال نگهداری نمایید.
در ذهن الهی از دست دادن وجود ندارد!
پس محال است چیزی را که حق الهی من است از دست بدهم!
چون تنها یک قدرت وجود دارد وآن هم قدرت خداست.
پاسخ }
#2
سلام
کسی میدونه واسه نگه داشتن سبزی خوردن باید چکار کرد که زرد و خراب نشه؟Flowerysmile
پاسخ }
#3
(۲۷-۰۱-۱۳۹۱, ۰۷:۵۹ ق.ظ)mina67 نوشته:  سلام
کسی میدونه واسه نگه داشتن سبزی خوردن باید چکار کرد که زرد و خراب نشه؟Flowerysmile

سلام وقتی سبزی ها رو شستی روی یک حوله پهن کن انگار می خوای سبزی خشک کنی روشم با یک حوله ی دیگه بپوشون بعد از نیم ساعت جمع کن و توی قابلمه ی در دار توی یخچال نگه دار مرسی
پاسخ }
#4
سلام
من سبزی رو میریزم تو یه کیسه سرشو محکم میبندم میندازمش تو خشک کن لباسشویی کاملا خشک میشه بعدشم میزارمش تو قابلمه روی میزارمش تو یخچال
پاسخ }
گوناگون از وب
loading...
تشریفات مجالس خدمات عروسی
#5
تخم مرغ‌ ها را می‌توانید حداقل به مدت ۳ تا ۵ هفته در یخچال نگهداری کنید. به خاطر داشته باشید که تخم مرغ‌ ها را حتی اگر یک جای مخصوص و مجزا برای آن دارید، در قسمت جلوی یخچال قرار ندهید. اگر آنها را در جلوی یخچال قرار دهید، خیلی سریع تر فاسد می‌شوند. تخم مرغ را در قسمت عقب یخچال قرار دهید. برای اینکه قسمت عقب یخچال سردتر است و باکتری در جایی که درجه حرارت پایین و فضا خنک تر است کمتر رشد می کند. عقب یخچال معمولاً خنک‌ترین و سردترین قسمت یخچال شماست.

منبع: خانه داری دیجیتالی
خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
پاسخ }
#6
نان، کشک، میوه، رب و بالاخره همه چیز کپک می‌زند. اصلا چند روز که از یخچال غافل می‌شوی همه چیز داخل آن کپک می‌زند. وقتی کپک‌ها می‌آیند و بوی زننده‌شان فضای یخچال را می‌گیرد یک راه بیشتر نمی‌ماند و آن هم بازکردن در سطل زباله و انداختن مواد غذایی درون آن است.

این شاید راحت‌ترین کار باشد، اما بی‌شک بهترین کار نیست، چون معنایش اسراف و نابودی موادی است که برای به دست آمدن آن وقت و پول صرف شده است. برای همین عاقلانه‌ترین کار، یاد گرفتن راه‌هایی است که کپک به مواد غذایی راه پیدا نکند یا حداقل اگر سر و کله‌اش درون یخچال پیدا شد، نتواند همه مواد را نابود کند.

بد نیست بدانید کپک‌ها آن دسته از قارچ‌ها هستند که اگرچه بیماری خطرناکی ایجاد نمی‌کنند، اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن می‌توانند بسیار خطرناک باشند و عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها می‌شود، مقدار بیش از حد رطوبت است به طوری که پخت غذاها نیز نمی‌تواند سموم آنها را از بین ببرد.

کپک‌ها در صورت مناسب بودن شرایط رشد، یعنی‌ رطوبت و گرما بسرعت رشد می‌کنند و می‌توانند سبب تخریب و غیرقابل مصرف شدن میوه‌ها و غذاها شوند. کپک‌ها اگر چه بیشتر اوقات شمایلی شبیه هم دارند، اما هر نوع ماده غذایی، کپک مخصوص خودش را دارد مثلا کپکی که روی میوه‌ها رشد می‌کند با کپک نان، مربا و خشکبار فرق دارد.

کپک نان یکی از خطرناک‌ترین انواع کپک است، چون بسرعت در بافت نان نفوذ می‌کند و اگر لایه‌های نان روی هم چیده شده باشد، بخش‌های بالایی و پایینی خود را نیز آلوده می‌کند. وقتی نان کپک زد، راهی جز دور انداختن آن وجود ندارد، اما برای این که این اتفاق نیفتد پیش از سرد شدن کامل نان‌ها، نباید آنها را روی هم چید، چون حرارت نان موجب کپک‌زدگی زودرس می‌شود. این در حالی است که انباشته شدن نان داغ پیش از سرد شدن، موجب تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس و بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود. پس برای این که کپک، نان‌های شما را از بین نبرد آنها را پس از خنک شدن درون کیسه‌های پلاستیکی بگذارید و درون فریزر قرار دهید. البته پیچیدن نان در پارچه‌های سفید و تمیز بهتر از کیسه‌های پلاستیکی است، چون رطوبت نان را جذب می‌کند و مانع کپک زدگی آن می‌شود.

کپک زدن میوه‌ها درون یخچال هم واقعا دردسرساز است، چون جمع کردن لاشه‌های آبکی و شل شده آنها از جامیوه‌ای همراه بوی نامطبوعی که دارند، آزاردهنده است. میوه‌ها را حتی وقتی می‌شوییم و خشک می‌کنیم و درون یخچال قرار می‌دهیم باز هم کپک می‌زنند. این به خاطر آبی است که درون میوه‌ها وجود دارد و البته رطوبت درون یخچال هم به این مساله دامن می‌زند. پس بهترین کار، خرید میوه به اندازه نیاز و قرار دادن آنها درون پارچه‌های نخی برای جلوگیری از کپک زدگی است. البته اگر یک قطعه اسفنج در جامیوه‌ای قرار دهید، رطوبت و آب آن را جذب کرده و مانع کپک‌زدگی می‌شود.

اما اگر پنیر کپک زد کمی آن را با احتیاط بیشتر مصرف کنید، چون پنیر کپک زده میکروب‌های دیگری نیز دارد که ممکن است سبب بیماری‌های گوارشی شوند. پس اگر پنیرتان کپک زد کمی بیشتر از قسمت کپک زده آن را جدا و مصرف کنید. مربا هم یکی از مواد خوراکی درون یخچال است که اغلب کپک می‌زند.

کپک زدن مربا البته به مراحل پخت آن برمی‌گردد به طوری که اگر مربا خوب نپخته باشد، خیلی زود کپک می‌زند. البته استفاده از ظروف مناسب دردار که مانع رسیدن هوا به آن شود در نگهداری مربا موثر است و مانع تشکیل کپک روی آن می‌شود، اما اگر مربا کپک زده باشد، می‌توان یک لایه از روی آن برداشت و بقیه آن را دوباره پخت. بهتر است هنگام تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده کنید. روش دیگری که مانع از کپک زدگی می‌شود، استفاده از کاغذ روغنی است که می‌توان آن را روی سطح مربا قرار داد. با این کار هوا به سطح مربا نمی‌رسد و در نتیجه کپک نمی‌زند.

قرار گرفتن لایه‌ای از کپک روی رب گوجه‌فرنگی هم اتفاقی همیشگی است. برای پیشگیری از کپک رب‌ نیز می‌توان یک لایه روغن روی سطح آنها مالید تا اکسیژن به سطح آن نرسد و در نتیجه رشد کپک‌ها متوقف شود. وقتی روغن مالی در سطح رب انجام شود حتی نیازی به نگه داشتن آن درون یخچال نیست.برای پیشگیری از کپک زدن آبغوره و سرکه هم باید توجه کنید که ظرف محتوی آنها حتما تا ته پر شود و جایی برای هوا در آن نماند. یک راه دیگر هم وجود دارد و این که شیشه‌های محتوی آبغوره یا سرکه را درون ظرف بزرگی پر از آب قرار دهید و روی شعله بگذارید تا آب جوش بیاید. به مدت ۶ دقیقه این شیشه‌ها را بجوشانید تا تمام سلول‌های رویشی کپک درون آبغوره و سرکه از بین برود.

منبع : جام جم آنلاین
خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
پاسخ }
#7
می‌دانید چطور باید روغن زیتون، فلفل، سس گوجه‌فرنگی و ماکارونی خودتان را نگهداری کنید تا مواد مفید آنها از بین نروند یا مدت طولانی‌تری دوام داشته باشند؟ زنان خانه‌دار، با تجربه‌ای که در طی سال‌ها کار در آشپزخانه کسب کرده‌اند، می‌دانند که زمان دور انداختن مواد غذایی فاسد شده، یا بی‌ارزش کی است. حتی یک فرد بی‌تجربه هم می‌تواند بفهمد که یک تخم‌مرغ کمی فاسد است و گوشت در چه زمانی بهتر است مصرف نشود. اما برخی مواد غذایی هستند که حتی خانم‌های خانه‌دار با تجربه هم این احساس را دارند که ابدی هستند و هرگز فاسد و بی‌ارزش نمی‌شوند. اما علم جدید نشان داده که حتی مواد غذایی «فناناپذیر» هم تاریخ مصرف دارند. در واقع بهتر است بدانید که حتی روغن زیتون، غلات، آجیل و سبزیجات خشک هم تاریخ مصرف دارند و بعد از مدتی نباید آنها را مصرف کنید. با خواندن مطلب زیر می‌توانید به نکات بسیار جالبی در مورد این مواد غذایی و چگونگی طولانی‌تر کردن عمر آنها و ارزش غذایی آنها پی ببرید.

چای را انبار نکنید چای سبز، غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که باعث سالم ماندن بدن و کمتر شدن احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مثل سرطان می‌شود. اکثر مردم این احساس را دارند که چای سبز را سال‌ها پس از خرید می‌توانند مصرف کنند اما نتیجه تحقیقاتی که در «ژورنال علم تغذیه» به چاپ رسیده نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز (موسوم به کاته چین) تنها شش ماه پس از بسته‌بندی شدن چای سبز حدود ۳۲درصد کمتر می‌شوند. در واقع این آنتی‌اکسیدان‌ها به هوا و نور حساس هستند و این باعث می‌شود که برخلاف تصور چای کهنه بسیار کم‌ارزش‌تر از چای تازه باشد.

یک توصیه: دکتر روناتیسون، پزشک مشاور شرکت ایتوان، بزرگ‌ترین توزیع‌کننده چای سبز در جهان، می‌گوید: «چای سبزی بخرید که در جعبه‌های کاملا محفوظ با جدار آلومینیومی باشد و هوا یا نور خورشید نتواند وارد آن شود. در ضمن مقداری چای بخرید که برای مصرف چند هفته تا چند ماه شما کافی باشد و هیچ وقت چای را انبار نکنید… در ضمن شاید عجیب به نظر برسد، اما از آنجایی که چای سبز نسبت به چای سیاه بیشتر به دمای هوا حساس است می‌توانید بسته‌های چای سبز خود را در یخچال یا حتی در فریزر نگهداری کنید.»

خودتان رب گوجه درست کنید رب گوجه‌فرنگی و آب گوجه‌فرنگی منبع غنی از لیکوپن هستند که دارای خواص بسیار است اما مقاله‌ای که در نشریه «شیمی مواد غذایی» به چاپ رسیده نشان می‌دهد که تنها سه ماه ماندن آب گوجه‌فرنگی در یخچال و یا فریزر باعث می‌شود که حدود ۵۰ درصد از لیکوپن این بسته‌ها از بین برود. در ضمن تحقیقاتی که دانشمندان اسپانیایی انجام داده‌اند نشان می‌دهد که میزان لیکوپن در رب‌های گوجه در گذر زمان کاهش می‌یابد. این یادتان باشد که لیکوپن یک آنتی‌اکسیدان قوی است که با بسیاری از سرطان‌ها مبارزه می‌کند و می‌تواند تا حدودی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد و حتی به استحکام استخوان‌ها هم کمک کند. یک توصیه: بهترین کار این است که گوجه‌فرنگی را به صورت تازه تهیه و مصرف کنید. دکتر بی‌اچ‌چن، متخصص تغذیه در دانشگاه تایوان که در مورد ثبات مواد موسوم به کاروتن‌ها تحقیق می‌کند، می‌گوید: «اگر خودتان بتوانید رب گوجه‌فرنگی و آب گوجه‌فرنگی در خانه تهیه کنید و بعد هم آنها را مصرف کنید بهتر است اما اگر سس و رب گوجه از بازار می‌خرید بهتر است در بسته‌های کوچک باشد تا سریع تمام شود و شما مجددا محصولات جدیدتر خریداری کنید.»

روغن زیتون در شیشه‌‌های کوچک روغن زیتون از آن مواد غذایی است که می‌گویند معجزه می‌کند. تحقیقات متعددی در سرتاسر جهان نشان داده است که روغن زیتون می‌تواند بدن انسان را در مقابل بسیاری از بیماری‌ها مصون نگه دارد. اما اخیرا در تحقیقاتی که توسط پژوهشگران دانشکده تغذیه بولونیا در ایتالیا انجام گرفته مشخص شده است که تنها شش ماه پس از تولید یک شیشه روغن زیتون قدرت و تاثیرگذاری آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن به میزان ۴۰ درصد افت می‌کند. این نکته یادمان باشد که به طور معمول اکثر روغن زیتون‌هایی که در فروشگاه وجود دارند بیش از شش ماه از تولید آنها می‌گذرد و تازه این روغن زیتون‌ها پس از خریداری ماه‌ها در خانه‌ها و در داخل کابینت‌های آشپزخانه باقی می‌مانند. یک توصیه: «یادتان باشد که روغن زیتون یک ماده غذایی بسیار حساس است.» پروفسور داگ بالنتین، متخصص تغذیه و مدیر آزمایشگاه موسسه برتولی که به تولید روغن زیتون اشتغال دارد با گفتن این جمله ادامه می‌دهد: «روغن زیتون بسیار به نور، گرما و اکسیژن حساس است و باید در نگهداری آن دقت کنید. حتما این روغن را در داخل گنجه، دور از نور و گرما و در شیشه‌های دربسته نگهداری کنید. اگر هم از آن برای پخت‌وپز استفاده نمی‌کنید بسته‌ها یا شیشه‌های کوچک‌تر که برای مصرف چند هفته کافی باشند خریداری کنید.»

توت تازه بخورید خانواده توت‌ها (شامل بلوبری، توت‌فرنگی، ذغال‌اخته، توت سفید و…) دارای مقدار زیادی آنتوسیانین است. متخصصان و پژوهشگران معتقد هستند که خانواده فلاونوئیدها (از جمله آنتوسیانین) دارای خواص ضد التهابی هستند و بدن را مقابل بیماری‌های التهابی حفظ می‌کند. در ضمن به بهبود روند حافظه و تفکر کمک می‌کنند و مانع از علمکرد سلول‌های سرطانی می‌شوند. اما متخصصان علم تغذیه می‌گویند که میزان آنتوسیانین‌ها در یک ظرف از بلوبری تنها دو ماه از چیده شدن حدود ۲۳ درصد کاهش می‌یابد. در واقع نگهداری بلوبری در دمای اتاق باعث از بین رفتن آنتوسیانین‌ها می‌شود. در عین حال متخصصان دانشگاه‌ آرکانزاس آمریکا نشان داده‌اند که میزان فلاونوئیدها در یک ظرف توت‌فرنگی شش ماه پس از چیده شدن، حتی در صورت نگهداری آنها در یخچال یا فریزر بیش از ۱۲ درصد کاهش می‌یابد. یک توصیه: حتما بلوبری و توت‌فرنگی را در یخچال و فریزر نگهداری کنید. نگهداری این میوه‌ها در داخل یخچال می‌تواند میزان آنتی‌سیانین‌های موجود در آنها را حفظ کند. در ضمن بهترین کار این است که این میوه‌ها را بلافاصله پس از خرید مصرف کنید یعنی به صورت تازه. در ضمن یادتان باشد که بهتر است توت‌فرنگی و بلوبری بدون شکر که اخیرا تولید شده‌اند میزان بیشتری از فلانوئیدها دارند.

فلفل را در شیشه نگه دارید میزان کاپساسین در پودر فلفل از زمان تولید به صورت دائمی کاهش می‌یابد و در طی نه ماه به نصف میزان اولیه آن می‌رسد. در مطالعه‌ای که در چین انجام شده نشان داده که میزان کاپساسین پودر فلفلی که یک سال از تولید آن گذشته باشد حدود ۶۰ درصد کمتر از پودر فلفل تازه است. دکتر جی بونتیگ، پزشک کارشناس شرکت وی‌زاتا که در زمینه تولید سبزیجات خشک، پودر و سس‌های فلفل فعالیت می‌کند، می‌گوید: «کاپساسین می‌تواند باعث کاهش وزن و جلوگیری از برخی از سرطان‌ها شود و برای همین بسیار برای بدن مفید است. سبزیجات و مواد غذایی روشن که خشک می‌شوند و میوه‌های خشک، و مثلا فلفل منابع غنی از این ماده هستند.» یک توصیه: یادتان باشد که هوا از کیسه‌های پلاستیکی و ظروف پلاستیکی می‌گذرد و در تماس با اکسیژن هوا بودن است که کاپساسین را از بین می‌برد برای همین اگر می‌توانید پودر فلفل را در شیشه‌های کوچک نگه دارید و نه در ظروف پلاستیکی، اما شاید بهترین کار این باشد که خودتان پودر فلفل درست کنید. این کار اصلا سخت نیست و خیلی هم به سلامت شما کمک می‌کند. حتی می‌توانید فلفل را خشک کنید چرا که دانه‌های فلفل در داخل آن از نور و اکسیژن در امان هستند. در ضمن پودر فلفل را از نور و گرما دور نگه دارید.

ماکارونی را از نور دور نگه دارید میزان ریبوفلاوین موجود در ماکارونی‌های غنی شده پس از آنکه ماکارونی تنها یک روز در معرض نور آفتاب قرار بگیرد حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. این نتیجه تحقیقات پژوهشگران کانادایی است که در نشریه صنایع غذایی آمریکا به چاپ رسیده است. حتی قرار گرفتن بسته‌های ماکارونی در مقابل نور کم هم باعث می‌شود که پس از سه ماه هشتاد درصد ریبوفلاوین موجود در ماکارونی‌ها از بین برود. در ضمن این نکته را هم یادتان باشد که اسید فولیک اضافه شده به ماکارونی‌های غنی شده هم بسیار در مقابل نور و اکسیژن موجود در هوا حساس است. یک توصیه: بهترین کار این است که محصولات مرتبط با غلات را در جعبه‌های سرامیکی که نور از آنها نمی‌گذرد نگهداری کنید. حواستان به دمای محل نگهداری هم باشد و حتما غلات را دور از گرما نگه دارید. نگهداری غلات در قفسه‌های خنک بهتر از یخچال است، که البته در یک مورد استثنا وجود دارد و آن هم برنج قهوه‌ای بوده که حاوی مقداری روغن است و برای همین در دمای اتاق زود خراب می‌شود و بهتر است آن را در یخچال نگه دارید

برنج

- برنج را با دقت پاک کنید و برای جلوگیری از شپشک زدن، آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب، رطوبت و هوای گرم نگهداری کنید.

- اگر در مناطقی که هوا بسیار مرطوب است زندگی می کنید باید برنج را در کیسه پارچه ای کلفت نگهداری کنید تا بخار آب از آن خارج شود.

- اگر برنج شما شپشک زده است هیچ گاه آن را در معرض آفتاب قرار ندهید چون دانه های برنج خرد می شود. برنج را روی پارچه ای در هوای آزاد و در سایه پهن کنید و زمانی که آفت برنج از بین رفت آن را با نمک مخلوط و در کیسه برنج ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

روغن

- روغن جامد را در درون ظرف سفالی یا لعاب نگهداری کنید و دقت کنید درب ظرف حتماً بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای با رنگ روشن استفاده نکنید.

- برای سرخ کردن غذا سعی کنید از روغن ذرت و بادام زمینی استفاده کنید. زیرا این روغن ها در درجه حرارت بالا مقاوم تر هستند و نمی سوزند.

درآشپزی فقط باید از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کرد. زیرا روغن زیتون بودار اگر حرارت ببیند تلخ و تند می شود.

آرد

آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

غوره و آبغوره

- برای نگهداری غوره آن را در داخل شیشه ای بریزید و رویش را با آبغوره یکساله بپوشانید. در شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. به این روش غوره غوره می گویند.

- آبغوره را در شیشه های کوچک بریزید و پس از باز کردن هر شیشه آن را سریعتر مصرف کنید.

سیب زمینی و پیاز

برای نگهداری سیب زمینی و پیاز آنها را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید تا جوانه نزند. همیشه یک پارچه کتانی روی آن بیندازید تا نور به آنها نخورد. در ضمن اگر یک سیب لبنانی داخل سیب زمینی ها بگذارید از جوانه زدن آنها جلوگیری خواهد کرد.

عسل

هرگاه عسل شما شکرک زد شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود.

قارچ، کاهو، کرفس و لیمو ترش

برای نگهداری اینگونه مواد غذایی آنها را نشویید بلکه در پاکت کاغذی بالای روزنامه بپیچید و در یخچال نگهداری نمایید تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.

ادویه و سبزیجات معطر

این گونه مواد را درون شیشه ای درب بسته قرار دهید و دور از حرارت و رطوبت و در جای خنک نگهداری کنید.

حبوبات

- اگر می خواهید حبوبات را به مدت طولانی نگه دارید از روش های ذیل استفاده کنید.

-لابلای حبوبات چند عدد برگ درخت گردو قرار دهید.

- حبوبات را با نمک فراوان مخلوط کنید.

- حبوبات را در تابه داغ کمی حرارت دهید. در این صورت به هیچ وجه آفت نمی زند و علاوه بر آن زودتر پخته شده خوش طعم تر می شود.

رطب

آن را در داخل ظرف دربسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می ماند و هم یخ نمی بندد و همیشه می توانید رطب تازه داشته باشید.

پنیر

- پنیر را به چند روش می توان تازه نگه داشت. یک روش این است که پنیر را درون شیشه ای دهان گشاد ریخته و روی آن را با آب نمک جوشیده ولی سرد پوشاند. روش دیگر اینکه دستمالی را با سرکه مرطوب کرده و روی پنیر را با آن بپوشانید و یا آن را در کاغذ آلومینیومی پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.

- اگر پنیری را که در داخل یخچال نگهداری کرده اید کپک زده است آن را در یک ظرف دردار بریزید و چند حبه قند نیز در ظرف بیندازید و در آن را خوب ببندید. بعد از چند ساعت در ظرف را باز کنید پنیرها دیگر کپک ندارند زیرا همه کپکها جذب حبه های قند شده اند. پنیر قابل استفاده است ولی قندها را باید دور انداخت.

- پنیر پیتزا: پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید. بلکه آن را داخل کاغذ آلومینیومی و در سردترین قسمت یخچال بگذارید.

منبع : کتاب گنجینه خانه داری/روزنامه شرق

خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
پاسخ }


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  چگونه به آسانی سر نوار چسب را پیدا کنید! کوزه گر 0 1,583 ۰۸-۰۷-۱۳۹۰, ۰۶:۲۱ ب.ظ
آخرین ارسال: کوزه گر