خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 22 رأی - میانگین امتیازات: 2.95
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت

مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,304
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #1
چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت
آیا می دانید که هر نوع سبزی و سیفی جات روش خاص خود را برای منجمد کردن دارد؟ تقریبا تمام سبزیجات خام را می توان در فریزر نگهداری کرد و ارزش غذایی آنها نیز از بین نخواهد رفت. برای این کار مقدماتی لازم است.
در زیر فهرستی از سبزیجات که به خوبی می توان آنها را منجمد کرد ملاحظه می کنید و روش منجمد ساختن آنها نیز ذکر شده است.

بروکلی و انواع کلم ها:
کلم بروکلی را به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به مدت سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید. کلم ها را آبکش کرده و یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید.
بعد آنها را کاملا خشک کنید و در کیسه فریزر قرار دهید. فراموش نکنید نام ماده غذایی و تاریخ شروع زمان انجماد را روی آنها بنویسید.
کلم های شما سه ماه بدون هیچ صدمه ای باقی خواهند ماند.

لوبیا سبز:
لوبیا سبز ها را با آب سرد بشویید و سر و ته آن را کوتاه کنید یا اگر مایل بودید آنها را به طول دو سانتی متر قطعه قطعه کنید سپس آنها را به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و یک دقیقه زیر آب سرد نگه دارید.
آنها را آبکش و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس لوبیا سبزها را در کیسه فریزر قرار داده و زمان آغاز انجماد را روی بسته بندی ها قید کنید.
زمان نگه داری این سبزیجات سه ماه است. سبزیجات دیگری که شبیه لوبیا سبز هستند نظیر نخود فرنگی و باقلا سبز را نیز می توانید به همین ترتیب برای انجماد آماده کنید.

نخود فرنگی:
ابتدا نخودها را از پوست جدا کرده و به مدت ۲ دقیقه در آب جوش، حرارت دهید. بلافاصله با آب سرد خنک کنید و آبکش نمایید. نخودها را برای انجماد در ظرف قرار دهید.

ذرت:
ابتدا پوست و کاکل ذرت را جدا نمایید. آنگاه ذرت را شسته و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش غوطه ور کنید و بلافاصله با آب سرد خنک نموده و آب کش نمایید.
دانه های ذرت را از ساقه جدا کرده (آن را دانه دانه کنید) و داخل ظرف بریزید و سطح آن را با آب بپوشانید، ۲ سانت فضای خالی نیز در نظر بگیرید و آن را فریز کنید.
چنانچه مایل باشید ذرت را به صورت سالم منجمد کنید؛ آن را با یک پوشش پلاستیکی پوشانده و پس از قرار دادن در ظرف بسته بندی آن را منجمد کنید.

هویج :
سطح بیرونی هویج ها را با چاقوی تیز بتراشید و با آب سرد بشویید. بعد آنها را داخل آب در حال جوش قرار دهید. این عمل باید برای هویج های حلقه حلقه شده دو دقیقه و برای هویج های درسته پنج دقیقه طول بکشد.
آنها را آبکش و به مدت یک دقیقه زیر جریان آب سرد بگیرید و هویج ها را خشک کنید. سپس آنها را در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر قرار دهید و نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد را روی آن بچسبانید.
در این حالت هویج ها به مدت سه ماه بدون این که خواص خود را از دست بدهند سالم خواهند ماند.

چغندر:
برای منجمد ساختن چغندر ابتدا آن را بپزید. چغندر را درسته بپزید و سر و ته آن را نگیرید زیرا برش دادن چغندر، سبب می شود رنگ قرمز آن به هنگام پخت، خارج و مزه آن تغییر کند.


چغندر را می توان به روش های زیر پخت:

در آب جوش و بر روی گاز، در فر و در مایکروفر، برای پختن در آب، آن را می توانید در آب جوش بگذارید، طوری که آب روی آن را بپوشاند سپس حدود پنجاه دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید. اگر چغندر بزرگ بود این زمان را بیشتر کنید.
به منظور پختن در فر، فر را با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. چغندرها را دانه دانه در کاغذ فویل بپیچید و بنا به نسبت درشتی و ریزی آن از یک تا سه ساعت در فر بگذارید و در طول این مدت یک بار آن را پشت و رو کنید.
به هنگام استفاده از مایکروفر چغندر را در کاسه ای قرار دهید و دو قاشق آب در آن بریزید. مایکروفر را به مدت هشت تا ده دقیقه با قدرت حداکثر روشن کنید.
در این مدت یک بار چغندر را پشت و رو کنید. وقتی چغندرها کاملا پخته شد آنها را برش دهید و بگذارید خنک شوند. سپس آنها را دانه دانه در کیسه فریزر و یا سلفون بپیچید.
نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد آن را روی بسته ها بنویسید و در فریزر قرار دهید. این چغندرها تا سه ماه خواص خود را کاملا حفظ خواهند کرد.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۹-۲-۱۳۹۰, ۰۹:۰۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon
مدیریت کل

*******
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
13,304
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۸۹
مدال ها
مدال برنده مسابقه آشپزی

اعتبار: 23856


محل سکونت : Persia
ارسال: #2
RE: چگونگی منجمد کردن سبزیجات
رعایت چند نکته در مورد انجماد مواد غذایی





.:: بهترین روش شست‌وشوی سبزیجات ایرانی ::.


همیشه متخصصان تغذیه مصرف سبزیجات را توصیه می کنند اما بی توجهی به نکات بهداشتی در مراحل آماده سازی این گروه غذایی ارزشمند، می تواند زمینه ای باشد برای تبدیل آن به یک ماده غذایی زیان بار که حداقل می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود. بنابراین روش شست وشوی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بهترین روش شست وشوی سبزیجات، همان روش ۴ مرحله ای است که وزارت بهداشت توصیه می کند.

- مرحله اول شامل پاک سازی اولیه می شود. پاک سازی اولیه یعنی اینکه تمام برگ های زرد، چوب ها و گل و لای احتمالی از سبزی جدا شوند. در این مرحله اگر لازم بود، حتی باید یک آب سطحی هم روی سبزیجات گرفته شود.

- مرحله دوم، انگل زدایی است که توصیه می شود در یک ظرف آب، به ازای هر لیتر آن، بین ۲ تا ۴ قطره مایع ظرفشویی بریزید. این کار باعث می شود که تخم و کیست انگل ها لیز و لزج شود و به سطح آب بیاید. در این مرحله از شست وشو، شما باید آب روی سبزی را به آرامی تخلیه و سپس سبزی تان را از درون ظرف خارج کنید.

- مرحله سوم، میکروب زدایی است که باید دوباره سبزی تان را درون یک ظرف پر از آب غوطه ور کنید و مقداری از محلول های ضدعفونی کننده حاوی پرکلرین را که در بازار وجود دارند، داخل آب سبزی بریزید. مقدار ماده ضدعفونی کننده ای هم که داخل آب می ریزید باید بر حسب دستور روی کالا باشد.

- مرحله چهارم یا مرحله نهایی هم، آب کشی ساده است تا اثر مواد شیمیایی که داخل آب سبزی ریخته اید، کاملا از بین برود.

این دستورالعمل خاص وزارت بهداشت است که فکر می کنم فقط برای کشور خودمان تنظیم شده! شاید برایتان جالب و حتی باورنکردنی باشد اگر بگویم وقتی نگاه به سایت وزارت بهداشت کشور کانادا کردم تا ببینم که بهترین روش شست وشوی سبزیجات در این کشور چیست، دیدم که نوشته: "سبزیجات را بعد از خرید فقط با آب بشویید و هرگز با افزودن مواد ضدعفونی کننده یا مایع ظرفشویی، اجازه ورود انواع مواد شیمیایی را به درون بافت این خوراکی ندهید!"

متاسفانه، آبیاری سبزی ها در کشور ما با فاضلاب و کودهای انسانی سبب شده که چنین دستورالعمل پیچیده ای برای شستن آن وجود داشته باشد؛ وگرنه، چه کسی است که نداند افزودن مواد شیمیایی به خوراکی ها، ارزش غذایی آنها را پایین می آورد؟ بنابراین به نکات بهداشتی که برای آماده سازی سبزیجات به آنها اشاره شد، همواره دقت کنید تا سلامت تان تهدید نشود؛ هرچند که ارزش تغذیه ای آنها قطعا دستخوش تغییراتی خواهد شد.

.:: فوت و فن های آشپـــــزی ::.


خانم هایی که بیرون از خانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند و یا اینکه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند، می توانند از این روش کمک بگیرند:

صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنید، البته کمی آن را خشک بردارید، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را داخل یخچال قرار دهید، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهید و آن را دم کنید حالا تا سالاد را آماده کنید، برنج هم دم کشیده است.

برای از بین بردن بوی سوختگی برنج:

1. یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
2. یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.

آب برنج برای بچه ها:

وقتی می خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج در صورتی که شور نباشد برای بچه ها خیلی مفید است.

اگر برنج شما شور شد:

اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش را بی نمک درست کنید.

اگر برنج شما بی نمک شد:

اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمی شود.

برای خوشمزه تر شدن شیر برنج:

اگر می خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.

برای خوشمزه تر شدن شوید پلو:

برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه ی مخصوص پلو که سبزرنگ است و (در عطاری ها موجود می باشد) استفاده کنید بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.

از بین بردن بوی نامطبوع برنج:

اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.

بر طرف کردن بوی پیاز از کارد:

اگر کارد شما بوی پیاز می دهد، با کارد هویج را حلقه حلقه ببرید. با این کار بوی پیاز از بین می رود.

تمیز کردن ظرفی که در آن غذا سوخته است:

اگرغذا به ته قابلمه چسبیده، هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن به کار نبرید. کافی است آن را از آب گرم پر کنید و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذا خیلی محکم به قابلمه چسبیده است، مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاک شود.

برای پاک کردن سس:

برای پاک کردن لکه ی سس با پارچه ی تمیزی که درون آب سرد فرو ببرید، پاک کنید و در صورت لزوم مقدار کمی از محلول آب و کف پودر رختشویی را به وسیله ی یک اسفنج به آرامی روی آن بمالید و سپس با یک پارچه ی تمیز و نم دار آن را پاک کنید.

دستگاه بخار پز درخانه:

برای ساختن این دستگاه، یک قابلمه را آب کرده و آبکشی روی آن قرار دهید. سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبکش با آب برخورد نکند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبکش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.

راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران:

برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد می توانید از این روش کمک بگیرید: درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده بریزید و دو قاشق غذا خوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید. با دم کشیدن برنج، زعفران هم دم می کشد و بهتر رنگ می دهد.

نكته هایی در مورد پخت گوشت:

اگر می‌خواهید گوشت سفت را ترد كنید، روی همه قسمت های آن مخلوطی از سركه و روغن زیتون بمالید و بگذارید به مدت دو ساعت بماند، سپس بپزید. اگر گوشت شما خیلی سفت و تازه است، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید، بگذارید چند ساعت بماند، سپس قبل از پختن كاملاً بشوئید و وقتی می‌خواهید گوشت را با زدن بیفتک یا كارد نرم كنید، روی آن آرد بپاشید، ‌این كار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد كرد.

آبگوشت پرمایه:

برای آنکه آبگوشت شما غلیظ تر و پرمایه تر شود چند تکه نان به داخل آن بیندازید.

اسپاگتی نچسب:

برای آنکه برنج، ماکارونی، اسپاگتی یا هر ماده نشاسته دار دیگر هنگام پختن به هم نچسبد، قبلاً دو قاشق روغن خوراکی به آب آن اضافه کنید مشکل شما حل خواهد شود.

سفید مثل یاس:

اگر هنگام پختن پلو یا کته یعنی زمانی که برنج در داخل آب شروع به جوشیدن می کند، مقدار کمی آبلیمو یا آب نارنج یا آبغوره یا یک تکه زاج سفبد به آب برنج اضافه کنید، نه تنها پلو یا کته را مانند یاس سفید می کند، بلکه دانه های آن را نیز از هم جدا ساخته مانع از چسبیدن آنها به یکدیگر و در نتیجه له شدن برنج می شود.

خاصیت روغن:

هنگام جوشاندن برنج، لویبا و حبوبات دیگر یک کاغذ روغنی را به بالای قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیر تر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.

پوست کندن تخم مرغ آب پز:

تخم مرغ آب پز را بعد از جوشیدن حدود 1 دقیقه زیر آب سرد نگه دارید پوست آن مانند یک نوار متصل به هم کنده می شود.

چه کنیم تخم مرغ هنگام آب پز شدن ترک نخورد:

قبل از اینکه تخم مرغ را آب پز کنید درون ظرف مورد نظر کمی نمک بریزید، دیگر تخم مرغها ترک بر نمی دارد.

کندن پوست گردو:

اگر گردوی خشک را در آب نمک بخوابانید، بعد از چند ساعت حالت گردوی تازه پیدا می کند و پوستش به راحتی کنده می شود.

جلوگیری از وارفتن غذا:

برای آنکه مواد خوراکی مانند کوفته و غیره در آب از هم نپاشد و به اصطلاح وا نرود قدری آرد یا تخم مرغ به آن بیفزاید و حرارت آتش را زیاد کنید.

کف جانانه:

برای آنکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر کف کند، قدری نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع لازم کف خواهد کرد.

نمک ناپز:

هنگام پختن نخود و لوبیا سایر حبوبات هیچگاه به آن نمک نزنید زیرا سفت خواهد شد و دیرتر می پزد.

.:: نکاتی در مورد شستشوی لباس و آویزان کردن آن ::.


شستن لباسهای استرج و کشی:
در نظر داشته باشید که هرگز این لباسها را پس از شستن روی طناب آویزان نکنید، زیرا سرازیر شدن آب، باعث کش آمدن لباس می شود و زیبائی خود را از دست می دهد. به همین منظور همیشه بعد از شستن، آنها را در سبد گذاشته، بگذارید تا خشک شود. با اینکار هیچ صدمه ای به لباس شما وارد نمی شود.

شستن ملحفه:
برای اینکه ملحفه های شما تمیز شسته شود و در ضمن به تار و پود پارچه آسیب نرسد، از مواد پاک کننده استفاده نکنید. بلکه به جای این کار ملحفه ها را داخل ماشین لباسشویی بریزید و مقداری پودر صابون و یا تکه ای صابون رنده شده را به آن اضافه کنید. بعد از ۱۵ دقیقه شستن، می بینید که ملحفه ها بسیار تمیز شده اند بدون اینکه لکه ای داشته باشند.

مشکل شستن دستمال آشپزخانه:
به دلیل کوچک بودن دستمالهای آشپزخانه شستن آنها مشکل است. برای رفع این مشکل یک کیسه بدوزید. تمام دستمال ها را داخل کیسه بریزید و دهانه آن را با کش جمع کنید و کیسه را داخل ماشین لباسشویی بیندازید، با این کار مشکلتان حل خواهد شد.

شستن لباس با نوشابه:
اگر لباسهای شما بسیار کثیف شدند، می توانید از نوشابه گاز دار کمک بگیرید. به این صورت که یک شیشه نوشابه را همراه با پودر لباسشویی روی لباسهای کثیف بریزید و به طور معمولی آنها را بشویید. خواهید دید که لباسها چقدر تمیز می شوند.

شستن لباسهایی که اپل دارند:
همان طورکه می دانید وقتی لباسهای دارای اپل را داخل ماشین لباسشویی می اندازیم، اپل آنها از بین می رود.
برای جلوگیری از این کار از چند روش می توانید کمک بگیرید:
1. اپل ها را با سنجاق به لباس وصل کنید و در موقع شستن اپل را از لباس جدا کنید و بعد اپل را به لباس وصل کنید.
2. می توانید از چسب هایی که در بازار هستند و برای بستن کفشها هم از آن استفاده می شود، کمک بگیرید. به این صورت که یک طرف چسب را به لباس و طرف دیگر را به اپل بدوزید تا در موقع شستن، اپل را به راحتی از لباس جدا کنید.
3. می توانید هر کدام از اپل ها را داخل پلاستیک کرده و خیلی محکم گره بزنید و بعد لباس را داخل لباسشویی بیندازید، با اینکار اپل ها سالم می مانند.

نظافت پرده حمام:
پرده حمام را روی یک سطح صاف پهن کنید، با اسفنج آغشته به آب و صابون دو طرف آن را تمیز کنید. سپس با آب گرم بشویید و آن را در آفتاب خشک کنید. در ضمن در نظر داشته باشید که پرده حمام را لوله نکنید و آن را برای آبگیری فشار ندهید.

پاک شدن یقه بلوز مردانه :
برای پاک کردن یقه بلوز مردانه از مایع ظرفشویی استفاده کنید.

تمیز کردن اسفنج:
برای نو کردن اسفنج آن را یک شب داخل آب نمک و یا محلول آب و جوش شیرین بگذارید. کاملاً تمیز می شود.

آویزان کردن لباس بر روی طناب لباس:
برای اینکه کمتر به اتو کردن احتیاج داشته باشید، می توانید از چوب لباسی استفاده کنید. چوب لباسی را در داخل لباس قرار دهید، به همان صورتی که می خواهید لباس را داخل کمد قراردهید، بعد چوب لباسی را به طناب آویزان کنید. با این روش هم حجم کمتری گرفته می شود و هم کمتر چروک می شود یا این که لباس ها را از یقه به طناب با گیره آویزان کنید.

.:: نکات زیر را اگر بدانید بهتر است ::.


- برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.

- در مورد خرید حبوبات چند نکته را به یاد داشته باشید، اول اینکه اندازه آن باید یکدست باشد، چرا که در غیر این صورت، ممکن است هنگام پخته شدن مقداری از آنها پخته شود و بقیه خام بماند. همچنین حبوبات باید سالم و بدون سوراخ‌های ریز باشند، چون این سوراخ‌ها، مکان سوسک‌های ریز است که هنگام پخت از آنها خارج می‌شوند.

- قبل از کوبیدن میخ به دیوار، اگر میخ را کاملا چرب کنید با اولین ضربه چکش، میخ به آسانی در دیوار فرو خواهد رفت.

- اگر درون قالب‌های یخ، آب گرم بریزید تکه‌های مقاوم‌تری بدست خواهد آمد.

- اگر می‌خواهید سفره غذا، همیشه تمیز باشد و بوی غذا و چربی ندهد، هر بار پس از استفاده با آب و کمی سرکه بوسیله یک قطعه ابر، سفره را پاک کرده و خشک کنید.

- در هنگام خرید کاهو دقت کنید، دل آن پیچیده باشد و ساقه آن بالا نیامده باشد، در غیر این صورت بخش عمده وزن کاهو از همان ساقه خواهد بود.

- اسفناج و جعفری نباید ساقه بلند و خشن داشته باشند.

- پیاز خوب سفت است و پوست خشک آن یکی دولا بیشتر نیست، نرمی پیاز و جدا شدن پوست آن نشانه‌ فساد یا سبز شدن است.

- برنج مرغوب باریک و کشیده است، یکدست و به رنگ سفید عاجی است، در پخت قد می‌کشد و پس از جذب روغن جلا می‌گیرد. همچنین برنج خوب سخت و محکم و زیردندان به سختی خرد می‌شود و هنگام پخت حجم آن افزایش پیدا می کند که این افزایش را ری کردن برنج می‌نامند. از یک پیمانه برنج ری‌دار خوب حدود سه پیمانه چلو در می‌آید. اگر قصد خرید مقدار زیادی برنج را دارید به اندازه یک خوراک از آن بپزید و طعم، رنگ و بوی آن را ببینید و سپس برای خرید تصمیم بگیرید.

- برای آب‌پز کردن گل کلم، ابتدا آب را جوش بیاورید و سپس گل کلم خرد شده را در آن بریزید، در هنگام پختن گل کلم، کمی آب سیر با سرکه به آن اضافه کنید. برای آب‌پز کردن لوبیا سبز آن را در آب سرد بریزید و روی شعله اجاق قرار دهید.

- سعی کنید مربا را در ظرف لعابی بپزید برای معطر کردن مرباهای سیب، به، هویج و گلابی از چاشنی‌هایی نظیر دانه‌ هل استفاده کنید و چوب‌دار چین، وانیل و گلاب را برای مربای آلبالو و گیلاس به کار ببرید به یاد داشته باشید چوب‌دارچین را پس از مدتی که در مربا جوشید بیرون بیاورید.

- اگر فلفل غذای شما زیاد شد، چند دقیقه قبل از اینکه غذا را از روی حرارت بردارید، آب یک عدد لیموترش تازه یا آبلیمو در آن بریزید و خوب هم بزنید.

- بهتر است روغن جامد را درون ظرف سفالی یا لعابی نگهداری کنید و دقت کنید در ظرف حتما بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه‌ای یا رنگ روشن استفاده نکنید

- آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

- روغن زیتون تصیفه نشده را در یخچال نگهداری کنید و برای اینکه روغن زیتون دیرتر خراب شود یک حبه قند داخل آن بیندازید.

- آبغوره را در شیشه‌های کوچک بریزید و پس از باز کردن در شیشه، آن را سریع مصرف کنید.

- هر گاه عسل شما شکرک زد، شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته‌اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود. قارچ، کاهو، کرفس و لیموترش را نشویید، بلکه در پاکت کاغذی بپیچید و در یخچال نگهداری کنید، تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.

- پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید، بلکه آن را در داخل کاغذ آلومینیومی و سردترین جای یخچال قرار دهید.

- خرما را در داخل ظرف در بسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می‌ماند و هم یخ می‌بندد که همیشه می‌توانید تازه آن را میل کنید.

- لاستیک دور در و قسمت‌های خارجی یخچال را با آب گرم و مایع ظرف‌شویی تمیز کرده و با پارچه خشک کنید.

- برای بوزدایی از یخچال تکه‌ای ذغال داخل یخچال قرار دهید و هر چند وقت یکبار آن را عوض کنید.

- برای تمیز کردن ظروف چینی قیمتی و نفیس آنها را مدت کوتاهی در آب سرد، مقداری آب‌لیمو قرار دهید و بعد بشویید.

- سبد حصیری یا پلاستیکی که محل قرار دادن ظروف شسته شده در آشپرخانه است خیلی زود چرک و کثیف می‌شود برای از بین بر دن جرم‌ها، بهترین راه‌حل استفاده از محلول آب و جوش‌شیرین به وسیله مسواک است.

.:: خانه تكانی، ‌نه سلامت تكانی ! ::.
صحت و سلامتی، چه جسمی و چه روحی، لذت‌بخش‌ترین نعمت خداوندی است بر بندگانش؛ که اگر نبود، مفهوم "لذت از زندگی" رنگ می‌باخت و شیرین‌ترین عسل‌ها در کام آدمی تلخ می‌شد. از این جهت، حفظ سلامتی و نشاط از اولویت‌های اساسی زندگی است که سایر فعالیت‌ها را محدود کرده و تحت الشعاع خود قرار می‌دهد. توصیه‌های زیر برای شما که کارهای مختلف منزل را انجام می‌دهید و با هزار جور مواد شوینده شیمیایی سر و کار دارید قطعا می‌تواند مفید باشد.

تاثیر خانه تکانی بر سلامت روان
نظافت و نظم دادن به وسایل خانه، ایجاد تنوع در دکوراسیون، تاثیر مثبتی بر روحیه افراد دارد و زندگی را از یکنواختی خارج می‌کند. حتی تنوع و تمیزی محیط اطراف خانه هم در پیشگیری از خمودگی و افسردگی بسیار تاثیرگذار است. امروزه ثابت شده افرادی که روزانه 20 دقیقه به نظافت خانه می‌پردازند کمتر از سایرین در معرض افسردگی قرار دارند. البته خانه تکانی "وسواسی" می‌تواند دردسرهای زیادی را ایجاد کند. اگر هنگام تمیز کردن خانه و شستشو وقت زیادی صرف می‌کنید و در آخر هم هنوز فکر می‌کنید که خوب تمیز نشده‌اند، باید بدانید که علایمی از وسواس در وجود شما نهفته است و باید به فکر درمان باشید. مهم‌ترین توصیه به خانم‌هایی که دچار این حس هستند، این است که هر چه سریعتر به یک روانشناس مراجعه کنند و بدانند که با شستشوی بیشتر و کارهای نظافتی طاقت‌فرسا هنگام خانه تکانی چیزی جز خستگی و کمردرد را تجربه نخواهند کرد. از این جهت به وسواسی‌ها توصیه می‌کنیم حتی‌المقدور از خانه تکانی اجتناب کرده و این کار را به سایر اعضای خانواده تفویض کنند.

فشار کار را تقسیم کنید
هدف از خانه تکانی جز آسایش و سلامتی نیست؛ اما اگر همین امر، باعث به خطر افتادن سلامتی شود باید تجدید نظر اساسی در روش آن، صورت گیرد. عدم مدیریت صحیح فرآیند خانه تکانی فشار زیادی را به خانم‌ها تحمیل می‌کند که با تقسیم کارها در بلند مدت و همکاری موثر بین اعضای خانواده این فشار بین افراد مختلف و در بازه زمانی طولانی‌تر تقسیم شده و کار را ساده‌تر می‌کند. مثلا می‌توانید یک روز را به نظافت دیوارها و پنجره‌ها، روزهای بعد را به شستن پرده‌ها و به این ترتیب روزهای بعد را به یک نوع کار اختصاص دهید. مهم این است که زمان به خوبی مدیریت شده و تقسیم کار صورت گیرد تا فشار از دوش یک نفر در خانه برداشته شود.

آسیب‌های خانه تکانی و راه‌های پیشگیری:

1. درد مفاصل، آسیب ستون فقرات، گردن و کمر درد
از ظرف شستن شروع می‌کنیم؛ توصیه می‌کنیم برای شست و شوی طولانی مدت ظروف طوری بنشینید تا كمرتان با لگن شما زاویه 90 درجه داشته باشد و حتما مفصل زانو كمی بالاتر از ران باشد .اگر قرار است ایستاده به شست‌وشو یا نظافت ظروف بپردازید و مدت طولانی جلوی ظرفشویی باشید، حتما باید از زیرپایی استفاده كنید و هر از چند گاهی پای راست یا چپ خود را روی آن قرار دهید تا انحنای ستون فقرات شما تغییر كند و یك نقطه از آن تحت نیروی دائمی قرار نگیرد. نباید در حالت خم به جلو یا حالت قوز كرده بایستید. بعد از 15 دقیقه ساکن ظرف شستن، دست از کار بکشید، کمی راه بروید. این امر از بروز کمردردهای مزمن و آسیب‌های ستون فقرات جلوگیری می‌کند.

برای بلند کردن اجسام سنگین ابتدا نشسته، کمر را راست کرده و جسم را به آرامی بالا بیاورید. با بلند كردن نادرست یك جسم، 10 برابر وزن آن به ستوان فقرات، به ویژه در ناحیه كمر فشار وارد می‌شود. افراد مختلف باید با توجه به توانایی جسمی خود عمل کنند. جا‌به‌جایی بیش از حد توان آنها می‌تواند باعث بروز فتق دیسک و آسیب عصبی-نخاعی در ناحیه مهره‌های کمری شود.

در هنگام آویزان كردن پرده‌ها، فشار زیادی به مهره‌های گردن و عضلات زنان وارد می‌شود. این عمل باعث می‌شود فرد از ناحیه مهره‌های گردن احساس درد كرده و ممكن است این عارضه در آینده به صورت فتق دیسک در مهره‌های گردنی فرد بروز پیدا می‌کند. توصیه می‌شود بعد از آویزان کردن قسمتی از پرده، کمی استراحت کرده، گردن خود را ماساژ داده و سپس به این کار ادامه دهید.

2. آسیب‌های پوستی
استفاده از دستکش هنگام کار با مواد شوینده، بهترین شیوه برای حفاظت از پوست و ناخن‌هاست؛ سعی کنید تا آنجا که ممکن است از تماس مستقیم دست‌ها با انواع مواد شوینده و پاک‌کننده خودداری کنید. اگر پوست حساسی دارید بهتر است ابتدا یک دستکش نخی و سپس روی آن یک دستکش لاستیکی دست کنید؛ زیرا گاهی اوقات پوست به لاستیک دستکش حساسیت نشان می‌دهد، البته چنانچه از دستکش‌های آشپزخانه استفاده می‌کنید، بهتر است آنها را هر چند وقت یکبار تعویض کرده یا از دستکش های لاتکس که معمولا یکبار مصرف هستند، بهره ببرید؛ البته دقت داشته باشید که دستکش‌ها نباید پاره بوده یا منفذی داشته باشد. همچنین دستورالعمل استفاده از مواد شوینده را نیز بخوانید و طبق آن عمل کنید. عدم رعایت موارد ایمنی در زمان استفاده از مواد ضدعفونی کننده و سفیدکننده می‌تواند آسیب‌های پوستی شدیدی را به همراه داشته باشد. این مواد منجر به خشکی شدید پوست شده و در درازمدت باعث اگزما شود. خشکی، پوسته پوسته شدن، خارش و سوزش پوست از جمله علائمی است که نیاز به توجه و رسیدگی دارند. شکنندگی و خرد شدن ناخن‌ها و جدا شدن ناخن از قسمت زیرین نیز از جمله مشکلاتی است که می‌تواند در ناخن‌ها خودش را نشان دهد.

3. آسیب‌های دستگاه تنفسی
هر کدام از شوینده‌ها PH و مواد شیمیایی مخصوص خودش را دارد و با کمک آنزیم‌هایش چربی‌ها و آلودگی‌ها را در خود حل می‌کند. مخلوط کردن این شوینده‌ها با هم می‌تواند باعث واکنش‌های شیمیایی خطرناک شده و به سیستم تنفسی آسیب برساند. مثلا مخلوط کردن هر چند جزئی وایتکس و جوهر لیمو گاز بسیار خطرناکی را تولید می‌کند که در محیط بسته خیلی زود می‌تواند باعث خفگی و مرگ شود. از این جهت توصیه می‌شود هنگام کار با مواد شوینده و ضدعفونی کننده پنجره را باز بگذارید و به هیچ عنوان در محیط بسته از آنها استفاده نکنید.

استفاده از مقادیر زیاد مواد شوینده نظیر وایتكس و جوهرنمك در مكان‌های فاقد تهویه مناسب هوا، می‌تواند به مخاط دستگاه تنفسی فوقانی (حلق و بینی) و دستگاه تنفسی تحتانی (ریه‌ها) آسیب جدی وارد كند. مصرف این مواد در افراد به ویژه افراد دچار تحریك‌پذیری راه‌های هوایی و مبتلایان به آسم و آلرژی بسیار خطرناك است. اولین و بهترین اقدام پس از بروز اختلال، قرار گرفتن در معرض جریان هواست؛ چرا که استنشاق هوای تازه، تنفس را تسهیل می‌کند و باعث ایجاد آرامش می‌شود. خوردن شیر نیز در این موارد توصیه می‌شود، زیرا مواد شوینده‌ای نظیر وایتکس، علاوه بر آسیب‌ رساندن به ریه و حنجره، مسمومیت‌های داخلی را هم باعث می‌شود. به هنگام استفاده‌ ‌از شوینده‌های شیمیایی، استفاده از ماسک هم می‌تواند موثر باشد. اما وجود هواکش و بازکردن‌ ‌پنجره‌ها در این زمینه، می‌تواند تا حد زیادی از بروز آسیب‌های تفسی و آلرژی‌ها جلوگیری‌ ‌کند‌.

.:: رعایت چند نکته در مورد انجماد مواد غذایی ::.


1. انجماد بهترین نحوه نگهداری مواد غذایی بوده و موجب متوقف شدن فعالیت میکروبی میشود.

2. با استفاده از یخچال های خانگی مواد غذایی منجمد را حداکثر تا سه ماه می توان نگهداری کرد.

3. بعضی از غذاهای منجمد را میتوان به طور منجمد طبخ داد. این عمل موجب تسریع و صرفه جویی در وقت و حفظ رنگ و طمع مواد غذایی میشود.

4. سبزیها را قبل از انجماد توسط بخار و یا با مقدار کمی آب بپزید سپس آن را سرد کرده بسته بندی و منجمد کنید این عمل فعالیت دیاستازها را متوقف میسازد.

5. مواد پروتئینی چربی هیدارتهای کربن ویتامین bوc مواد غذایی را در ۱۸- درجه سانتیگراد میتوان حفظ کرد.

6. درجه حرارت نگهداری مواد یخ زده نباید کمتر از ۱۵- درجه سانتیگراد باشد.

7. کیسه حاوی مواد غذایی قبل از انجماد باید خالی از هوا بوده و پاره نباشد.

8. هنگام استفاده از محصول منجمد شده باید آن را از فریزر به یخچال انتقال داد تا یخ آن باز شود. این عمل موجب نگهداری رنگ طعم و صرفه جویی در وقت است.

9. خرید محصول منجمد باید در مرحله آخر خرید انجام گیرد و به محض ورود به منزل در یخچال نگه داری شود.

10. طبخ سبزی های منجمد در مدت زمان کوتاه تری انجام گیرد زیرا قبل از انجماد سبزی ها طبخ شده اند.

11. مواد غذایی را در کیسه های نایلونی ظروف پلاستیکی وآلومینیومی سر بسته فریز کنید.

12. هیچگاه قطعات ماهی فریز شده را در آب باز نکنید زیرا جذب آب موجب میشود که طعم آن تغییر کند اما انجام این کار در مورد ماهی درسته اشکالی ندارد.

13. مدت زمان نگهداری مواد غذایی گوشتی به صورت انجماد ۲ الی ۳ ماه و شیرینی ها میوه ها و اغلب سبزیها ۶ ماه الی یک سال است.

14. موادی که نباید هیچگاه منجمد کرد عبارتند از خامه شیر ژله سس مایونز کاهو موز تربچه خربزه طالبی و تخم مرغ سفت.

15. بعضی از سبزی ها را که به صورت خام مصرف میشود را نباید منجمد کرد.

16. سبزیها را قبل از انجماد تمیز شسته پاک کنید سپس با بخار پخته و فریز کنید.

17. کندی در انجماد موجب فاسد شدن سبزی میشود.

18. گوشت پرندگان فریز شده را با آب جاری و یا قرار دادن در یخچال باز کنید.

19. مواد نشاسته ای حساسیت کمتری به سرعت انجماد دارند.

20. گوشت سفید مثل مرغ و ماهی در اثر انجماد نسبت به گوشت قرمز آسیب پذیرتر است.
امضای Galaxy
[تصویر:  clocklandscape.php?img=03&bn=Gisoo&a...9&ad=1]
۱۷-۵-۱۳۹۰, ۱۲:۱۳ صبح
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از Galaxy به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
51
تاریخ عضویت:
شهريور ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 72


محل سکونت :
ارسال: #3
RE: چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت
یک ایده ی ناب برای فریز کردن گوشت

   

منبع: http://www.goodideas.persianblog.ir
امضای کوزه گر
ایده های ناب: http://www.goodideas.persianblog.ir
۶-۷-۱۳۹۰, ۰۴:۳۴ عصر
وب سایت کاربر یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از کوزه گر به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
43
تاریخ عضویت:
مهر ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 28


محل سکونت : کهکشان راه شیری
ارسال: #4
RE: چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت
من بادمجان کبابی ساطوری شده را همینجوری فریز میکنمhih
۲۲-۳-۱۳۹۱, ۰۳:۳۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
1 کاربر از mara60 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
123
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۹۰
مدال ها

اعتبار: 81


محل سکونت : تهران ، بچه ارومیه
ارسال: #5
RE: چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت
آیا می‌دانید که هر نوع سبزی روش خاص خود را برای منجمد کردن دارد؟ تقریبا تمام سبزیجات خام را می‌توان در فریزر نگهداری کرد و ارزش غذایی آنها نیز از بین نخواهد رفت.
وقتی فصل تابستان و زمان برداشت اغلب محصولات فرا می‌رسد متوجه می‌شویم بسیاری از سبزیجات آن‌قدر فراوان هستند که بیش از حد مصرف روزانه یا هفتگی ما هستند. در این هنگام است که تصمیم می‌گیریم اضافی آنها را منجمد کرده و برای مصرف فصول دیگر که در آنها سبزیجات زیادی در بازار یافت نمی‌شود و یا قیمت و کیفیت آنها قابل قیاس با فصل تابستان نیست ذخیره کنیم. آیا می‌دانید که هر نوع سبزی روش خاص خود را برای منجمد کردن دارد؟ تقریبا تمام سبزیجات خام را می‌توان در فریزر نگهداری کرد و ارزش غذایی آنها نیز از بین نخواهد رفت.

برای این کار مقدماتی لازم است. در زیر فهرستی از سبزیجات که به خوبی می‌توان آنها را منجمد کرد ملاحظه می‌‌ کنید و روش منجمد ساختن آنها نیز ذکر شده است.

۱-چغندر: برای منجمد ساختن چغندر ابتدا آن را بپزید. چغندر را درسته بپزید و سر و ته آن را نگیرید زیرا برش دادن چغندر ، سبب می‌شود رنگ قرمز آن به هنگام پخت ، خارج و مزه آن تغییر کند. چغندر را می‌توان به روش‌های زیر پخت:

در آب جوش و بر روی گاز، در فر و در مایکروفر، برای پختن در آب، آن را می‌توانید در آب جوش بگذارید، طوری که آب روی آن را بپوشاند سپس حدود پنجاه دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید. اگر چغندر بزرگ بود این زمان را بیشتر کنید. به منظور پختن در فر، فر را با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. چغندرها را دانه دانه در کاغذ فویل بپیچید و بنا به نسبت درشتی و ریزی آن از یک تا سه ساعت در فر بگذارید و در طول این مدت یک‌بار آن را پشت و رو کنید. به هنگام استفاده از مایکروفر چغندر را در کاسه‌ای قرار دهید و دو قاشق آب در آن بریزید. مایکروفر را به مدت هشت تا ده دقیقه با قدرت حداکثر روشن کنید. در این مدت یک بار چغندر را پشت و رو کنید. وقتی چغندرها کاملا پخته شد آنها را برش دهید و بگذارید خنک شوند. سپس آنها را دانه‌دانه در کیسه فریزر و یا سلفون بپیچید. نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد آن را روی بسته‌ها بنویسید و در فریزر قرار دهید. این چغندرها تا سه ماه خواص خود را کاملا حفظ خواهند کرد.

۲- بروکلی و انواع کلم‌ها: کلم بروکلی را به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به مدت سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید. کلم‌ها را آبکش کرده و یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. بعد آنها را کاملا خشک کنید و در کیسه فریزر قرار دهید. فراموش نکنید نام ماده غذایی و تاریخ شروع زمان انجماد را روی آنها بنویسید. کلم‌های شما سه ماه بدون هیچ صدمه‌ای باقی خواهند ماند.

۳- هویج: سطح بیرونی هویج‌ها را با چاقوی تیز بتراشید و با آب سرد بشویید. بعد آنها را داخل آب در حال جوش قرار دهید. این عمل باید برای هویج‌های حلقه‌حلقه شده دو دقیقه و برای هویج‌های درسته پنج دقیقه طول بکشد. آنها را آبکش و به مدت یک دقیقه زیر جریان آب سرد بگیرید و هویج‌ها را خشک کنید. سپس آنها را در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر قرار دهید و نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد را روی آن بچسبانید. در این حالت هویج‌ها به مدت سه ماه بدون این‌که خواص خود را از دست بدهند سالم خواهند ماند.

-لوبیا سبز: لوبیا سبز‌ها را با آب سرد بشویید و سر و ته آن را کوتاه کنید یا اگر مایل بودید آنها را به طول دو سانتی‌متر قطعه‌ قطعه کنید سپس آنها را به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و یک دقیقه زیر آب سرد نگه دارید. آنها را آبکش و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس لوبیا سبزها را در کیسه فریزر قرار داده و زمان آغاز انجماد را روی بسته‌بندی‌ها قید کنید. زمان نگه‌داری این سبزیجات سه ماه است.سبزیجات دیگری که شبیه لوبیا سبز هستند نظیر نخود فرنگی و باقلا سبز را نیز می‌توانید به همین ترتیب برای انجماد آماده کنید.

۵- فلفل: فلفل‌ها را بشویید و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس آنها را به دو نیم کرده و دانه‌های سفید درون آنها را خارج کنید. آنها را در یک سینی بریزید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید. بعد فلفل‌های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و برچسب بزنید. این مواد تا سه ماه سالم خواهند ماند.

۶-اسفناج: اسفناج‌ها را با آب سرد بشویید و ساقه‌های اضافی و زیر آن را جدا کنید. بعد آنها را در آب جوش بریزید و به مدت یک دقیقه با حرارت بالا بجوشانید. سپس بلافاصله آنها را به مدت یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. آب اضافی را کاملا بگیرید. بعد آنها را در یک سینی پهن کرده و به مدت سی دقیقه در فریزر قرار دهید اسفناج‌های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و پس از درج نام و زمان شروع انجماد در فریزر قرار دهید و تا سه ماه با خیال راحت نگه دارید.

۷-گوجه‌فرنگی: اگر می‌خواهید پوست گوجه‌فرنگی‌هایتان را قبل از انجماد بگیرید خیلی ساده آنها را یک دقیقه در آب‌جوش بیندازید. پوست آنها به آسانی کنده خواهد شد. بعد بگذارید حدود ده دقیقه بمانند تا خنک شوند. اگر می‌خواهید گوجه‌فرنگی‌ها با‌ پوست باشند تنها آنها را با آب سرد بشویید. گوجه‌فرنگی‌های پوست گرفته یا بدون پوست را در یک سینی پهن کنید و مدت ۴۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. آنها در یک فریزر استاندارد به مدت سه ماه سالم خواهند ماند و کلیه مواد غذایی خود را حفظ خواهند کرد

منبع www.ikomak.com
امضای samir
خوشبختي وقتي اسمش خوشبختي که بين همه تقسيم بشه.
۲۷-۱۰-۱۳۹۱, ۰۵:۳۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
3 کاربر از samir به دلیل این ارسال سپاس کرده.
admin, Atefe joon, بهار2020

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
211
تاریخ عضویت:
فروردين ۱۳۹۴
مدال ها

اعتبار: 2382


محل سکونت : تهروووون
ارسال: #6
RE: چگونگی منجمد کردن سبزیجات و گوشت
[تصویر:  20150704230040_14342269004731.jpg]


[تصویر:  20150704230319_14342265804861.jpg]
امضای ریحون گلی$
[تصویر:  20160626014901_--...jpg]
۱۳-۴-۱۳۹۴, ۱۰:۰۴ عصر
یافتن سپاس نقل قول
6 کاربر از ریحون گلی$ به دلیل این ارسال سپاس کرده.
maryam_1, نم نم بارون, azam1360, غزال 54, mahsan3, Atefe joon


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  چگونگی تمیز کردن داخل مایکروفر nosa 0 1,318 ۱۲-۲-۱۳۹۱ ۰۸:۰۷ عصر
آخرین ارسال: nosa


ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد