خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کماج کرمانی


وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
423
تاریخ عضویت:
بهمن ۱۳۹۱
مدال ها



محل سکونت : کنجی خلوت
ارسال: #1
کماج کرمانی
مواد لازم برای خمیر:
ارد نان سنگک 3لیوان
ارد سهین 2لیوان
زردچوبه نصف ق چ خ
شیر و اب به مقدار لازم
پودر قند برای تزئین روی شیرینی


مواد میانی:
خرما300گرم
مغز گردو به میزان دلخواه
دارچین 1 ق چ
پودر بادیان 1ق م
پودر هل به میزان دلخواه

زردچوبه را در کمی اب حل می کنیم وبه ارد نان سنگک و ارد سهین اضافه میکنیم سپس به مقدار مساوی شیر واب ریخته تا خمیر به دست نچسبد.
خرما بدون هسته وگردو را چرخ میکنیم ودارچین وپودر بادیان و پودر هل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
سینی فر را چرب کرده نیمی از خمیر را پهن کرده ومواد میانی را روی ان ریخته وصاف میکنیم سپس نیم دیگر خمیر را روی ان انداخته وبه صورت لوزی برش داده البته به طوری که خمیر زیرین برش نخورد چون خرما میسوزد.سینی را به مدت 45 دقیقه با دمای 160درجه سانتی گراد در فر گذاشته تا بپزد.بعد از پخت روی ان پودر قند میپاشیم
[تصویر:  20130302011846_2570_634914443139860755_l.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳-۶-۱۳۹۴ ۱۱:۱۲ صبح، توسط 1368Sheri.)
۱۲-۱۲-۱۳۹۱, ۰۳:۵۲ صبح
یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از گل شقایق به دلیل این ارسال سپاس کرده.
z.arghavani, سمیه گلبانو, Atefe joon, tannaz.m, kapsul, مرجان بانو24=12, asal arya, niloofar00, پارانزیم
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
86
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 505


محل سکونت : تهــــ کرمان ــــران
ارسال: #2
RE: کماج کرمانی
[تصویر:  20131109113741_547.jpg]
من دیروز واسه اولین بار با این دستور درستیدم خیلی خوشمزه شدYum2

آرد سهن 250 گرم
آرد گندم 250 گرم
روغن نصف پیمانه
خمیرمایه 1 ق غ
خرما 250 گرم
گردو 100 گرم
ادویه کماچ: زیره سیاه و سبز،بادیان،سیاه دونه،تخم گشنیز،هل،دارچین گل خشت و زردچوبه از هر کدوم 1 ق مربا خوری( من خودم فقط از هل و دارچین و تخم گشنیز و زردچوبه استفاده کردم)
آب :2/1 پیمانه
شیره خرما: 2/1 پیمانه

آرد سهن و آرد گندم و الک میکنیم میریزیم تو ظرف وسطشو گود میکنیم خمیر مایه و ادویه هامونو میریزیم تو همون وسط که گدش کردیم و روی همین خمیرمایه و ادویه ها آب میریزم ...angelicیکم استراحت میکنیم 5 دقیقهHanghead
حالا که زنگ تفریح تموم شدPillowfight روغنو شیره خرما رو می اضافیم و شروع میکنیم به ورز دادن (خمیرمون باید سفتتر از خمیر معمولی باشه)یه ربعی ورزش میدیم تا خمیر سفت و یکدست بشه و میزاریم تا یک ساعت بخوابهBathtime
بعد از یک ساعت خمیرو به دو نیم تقسیم میکنیم نصف بیشترشو برمیداریم واسه زیر کار با وردنه صافش میکنیم تا نیم سانت ضخامتش باشه خمیرو کاملا توی ظرفمون پهنش میکنیم یکمی هم از دیواره هاشم میپوشونیم
اینطوری
[تصویر:  20131109131523_325.jpg]

بعد خرما رو یکدست روی سطح خمیر میزاریم روشم گردوهامونو که خرد کردیم میریزیم و کمی هم هل و دارچین روش میپاچونیم
[تصویر:  20131109131623_35.jpg]

وبعد اون یکی خمیرم صافو صوف میکنیم و روش میذاریم....گوشه های خمیرو محکم میکنیم و دیواره هاشو با چاقو خط میندازیم
اینطوری
[تصویر:  20131109131913_358.jpg]

وقبل از پخت لوز میکنیمش
[تصویر:  20131109132001_32114.jpg]

حالا خمیر خسته شده یه ربع دیگ هم میخابه Mornincoffeeبعدش میره تو فر که نیم ساعت قبل روشن شده با درجه حرارت 160 به مدت نیم ساعت تا 45 دقیقه
نوش جان Flowerysmile[تصویر:  20131109132215_254.jpg]
امضای آیلین2
Winking
۱۸-۸-۱۳۹۲, ۰۱:۲۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
13 کاربر از آیلین2 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, ایران دخت, Galaxy, 1368Sheri, laleh joon, niloofar00, McQueen, vidia, بی هنر, پارانزیم, Atefe joon, مامانرهام, یکتا20
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
351
تاریخ عضویت:
تير ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 208


محل سکونت : کرمان
ارسال: #3
RE: کماج کرمانی
[تصویر:  20131130111920_DSC00003.JPG]
امضای الهه زیبایی
خواستم زندگی کنم راهم را بستند
خواستم ستایش کنم گفتند خرافات است
خواستم عاشق شوم گفتند دروغ است
گریستم گفتند بهانه است
خندیدم گفتند دیوانه است
دنیا را نگه دارید پیاده میشوم
۹-۹-۱۳۹۲, ۱۱:۱۹ صبح
یافتن سپاس نقل قول
9 کاربر از الهه زیبایی به دلیل این ارسال سپاس کرده.
negin.s, 1368Sheri, laleh joon, لیدی باران, قلب, Atefe joon, niloofar00, آیلین2, بی هنر
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
86
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 505


محل سکونت : تهــــ کرمان ــــران
ارسال: #4
RE: کماج کرمانی
واسه مامان جونیم سوغاتی درستیدمDreamyeyesf
[تصویر:  20140101134951_30.jpg]
امضای آیلین2
Winking
۱۱-۱۰-۱۳۹۲, ۰۱:۵۷ عصر
یافتن سپاس نقل قول
14 کاربر از آیلین2 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
niloofar00, گشنمه, bernard, بی هنر, معلم پنجم, یکتا20, McQueen, قلب, laleh joon, vidia, asal arya, ایران دخت, 1368Sheri, Atefe joon
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
254
تاریخ عضویت:
تير ۱۳۹۲
مدال ها

اعتبار: 596


محل سکونت : دیار کریمان
ارسال: #5
RE: کماج کرمانی
این شیرینی اسم اصلی اش کماچ سهن است این تلفظ تو کرمان است اما در اصطلاح کتابی کماج سهن است...
خوشمزه وخیلی مقوی به دلیل داشتن جوانه گندم..خرما...رازیانه..آویشن وگردو و دیگر مخلفات.برای افراد سردمزاج خوردنی خیلی مقوی هست به ویژه در عصرهای پاییزی با چای خیلی می چسبد حتما امتحان کنید
[تصویر:  20141107195740_445555.jpg]
این کماج ها پخت یکی دوستانه مال مادرجونیم خیلی خوشمزه تره...هروقت پختند حتما میذارم..در ضمن یک دستور سرخ کردنی است .ودستور دیگر که همین کماج سهن است تو فر پخته می شود
من به این نما می گم نمای خوشمزه...خخخخlaflaflaflaflaf
[تصویر:  20141107200555_77778.jpg]
دستور پخت این شیرینی خوشمزه این جوریWavesmile
جوانه گندمی که برای سمنو ریخته میشه را خشک کنید وبعد از اون آردتهیه کنی ..میشه از آرد (سهن) که قنادیها دارند استفاده کنید دو سوم آرد سهن ویک سوم آرد گندم استفاده کنید
خمیر هم این شکلی که نصف قاشق خمیرمایه را با آرد به ترکیب گفته شده اضاف کرده وبعد با آب گرم خمیر میکنیم نیازی به شیر یا تخم مرغ نیست به هیچ وجه...Swear
سپس خمیر بدست آمده را مدت نیم ساعت در جای گرمی میذاریم روی اون پتو میدیم تا خوب وربیاد...این خمیرباید سفت باشه ولطیف نیست...وقتی خمیر ورآمد از حبابهای داخل خمیر میشه فهمید خمیر ورآمده...Bathtime
دو تکه میکنیم خمیر و کاملا بازش میکنیم کف ظرف فر چرب کنید ونیمی از خمیر کف سینی پهن کنید سپس روی اون از خرمایی که چرخ کردید ونرم شده و با رازیانه..گردو مقدار کمی آویشن وزیره کوبیده مخلوط شده..میگذاریم خرما را بستگی به ذائقه کلفت یا نازک کنید
بعد بقیه خمیر روی سینی دیگه ای باز کرده وروی این خرما پهن می کنیم اطراف خرما را زیرخمیر جمع می کنیم وروی خمیر مقدار کمی روغن میریزیم تا خشک نشهVahidrk
حالا این خمیر را با چاقو به شکل لوزی لوزی برش میدم و در فر...توستر یا حتی هواپز می پزیم....قدیمیها این را زیر اتش ودر تنور می پختندuhum
مدت پخت را باید دائم چک کنید چون بستگی به ذائقه شما داره...برشته تر بشه یا نه..وسرد که شده در ظرف دیگه ای می کشیم وروی اون با پودر قند تزیین می کنیم
حتما امتحان کنید....Hi5
مدل سرخ کردنی این شیرینی هم این جوری که بعد از اینکه دو طرف خمیر بهم چسبوندیم اون به تکه های کوچک تقسیم می مکنیم وبا دست اطراف خمیر می بندیم ودر روغن خوب سرخ میکنیمYum2
بعد در ابکش گذاشته تا روغش بریزه وبا پودرقند تزیین کرده می خوریم این شیرینی را میشه تا چندماه در فریز نگهداشت....فسادناپذیری بالایی داره1 (49)1 (49)
امضای گشنمه
(1782)برای همه کسانی که دوستشان داریم..خواه مجازی یا واقعی
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶-۸-۱۳۹۳ ۰۹:۵۸ عصر، توسط گشنمه.)
۱۶-۸-۱۳۹۳, ۰۸:۱۰ عصر
یافتن سپاس نقل قول
5 کاربر از گشنمه به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon, .....gandom, مریم خانومی 1, samaneh1990, 1368Sheri

تبلیغات

Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
412
تاریخ عضویت:
دی ۱۳۹۳
مدال ها

اعتبار: 2586


محل سکونت : کرمون خودمون
ارسال: #6
RE: کماج کرمانی
کماج سهن به روایت تصویر اآرد سهن دوبرابر آردگندم یک برابر
[تصویر:  20150123185144_88887.jpg]
وسپس آردها را با یک قاشق مایه خمیر فوری خمیرمی کنیم...خمیر این شیرینی سفت هست به گونه ای که در ورز دادن دست خسته بشه
[تصویر:  20150123185311_777788.jpg] این خمیر آماده که یک ساعت استراحت کرده
وحالا خمیر باز می کنیم توسینی فر وخرما را که هسته گرفته وخوب روز دادیم با کمی میخک کوبیده وهل سبز ورازیانه کوبیده روی خمیر پهن میکنیم مثل تصویر
[تصویر:  20150123185544_000009.jpg]
بعد بقیه خمیر را که دو نیم کرده بودیم پهن کرده وروی این خرما پهن می کنیم وبه شکل لوزی برش میدیم
[تصویر:  20150123185653_554444.jpg]
و در فر با حرارت ملایم می پزیم
[تصویر:  20150123185747_655555.jpg]
امضای مرضی سادات
[تصویر:  20160823172356_.jpg]
۳-۱۱-۱۳۹۳, ۰۶:۵۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
4 کاربر از مرضی سادات به دلیل این ارسال سپاس کرده.
مریم خانومی 1, نم نم بارون, Atefe joon, asra73



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد