خوش آمدید ورود یا ثبت نام

تبلیغات
Bia2Aroosi
کانال خانوم گل'
Ads Ads

close
Ads
 
امتیاز موضوع:
  • 36 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

گشنیز کباب

مدیر بازنشسته

****
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
479
تاریخ عضویت:
اسفند ۱۳۸۹
مدال ها

اعتبار: 347


محل سکونت : تهران
ارسال: #1
Package_favorite گشنیز کباب
[تصویر:  %DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%B3%DB%8C%D9...%D8%AA.jpg]







گشنیز کباب یک غذای سنتی منطقه آذربایجان است که از کوفته‌های کوچک و مقداری آب حاصل از پخت آنها تشکیل می‌شود.
این غذا را با نان مصرف می‌کنند و البته بعضی‌ها دوست دارند نان را در آب آن خرد کرده و مانند آبگوشت میل کنند.
در ضمن، عطر و بوی دل‌انگیز و اشتهاآور این غذا به جهت وجود گشنیز و لیمو عمانی در آن است.


● مواد لازم:


گوشت چرخ‌کرده، ۵۰۰ گرم
لپه، ۲۰۰ گرم
پیاز، ۲ عدد متوسط
تخم‌مرغ، ۲ عدد
گشنیز پاک‌شده، ۵۰۰ گرم
لیمو عمانی، ۶ عدد
آرد سفید، یک قاشق سوپ‌خوری
روغن مایع به مقدار لازم برای سرخ‌کردن
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی



● طرز تهیه:


۱) ابتدا در یک قابلمه مقداری آب ریخته و لپه‌ها را پس از شستن، داخل آن بریزید. قابلمه را روی شعله اجاق‌گاز به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت قرار دهید تا لپه‌ها بپزند.
بعد از این مدت، لپه‌های پخته‌شده را در سبدی ریخته و آب حاصل از پخت آن را در ظرف دیگری بریزید و کنار بگذارید.
۲) یکی از پیازها را پوست کنده و بشویید. گوشت چرخ‌کرده را با نصف یک عدد پیاز، داخل دستگاه خردکن یا همان ۳-۲-۱ بریزید و اجازه دهید که کاملا له شود.
پس از آن مخلوط له‌شده را به کاسه‌ای منتقل کنید. حالا نصف دیگر پیاز را با لپه پخته‌شده در دستگاه بریزید و آن را نیز له کنید. سپس مخلوط له‌شده پیاز و لپه را به گوشت و پیاز داخل کاسه اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.
پس از آن، با اضافه‌کردن نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم، مایه را مزه‌دار کنید. حالا نوبت به تخم‌مرغ‌ها می‌رسد؛ تخم‌مرغ‌ها را شکسته و به مایه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. به این ترتیب، مایه درست‌کردن کوفته‌ها آماده می‌شود. [خواص تخم‌مرغ]
▪ نکته: اضافه‌کردن تخم‌مرغ به خاطر ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وارفتن کوفته‌هاست.
۳) در یک تابه متوسط مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس مخلوط گوشت و لپه آماده شده را به صورت کوفته‌های کوچک درآورده و داخل روغن سرخ کنید.
▪ نکته: توجه داشته باشید اندازه کوفته‌ها باید کمی از گردو بزرگ‌تر باشد.
پس از اینکه تمام مخلوط گوشتی به کوفته‌های سرخ‌شده تبدیل شد، آنها را کنار بگذارید.
۴) گشنیزهای پاک‌شده را بشویید و داخل سبدی بریزید پس از اینکه آب اضافی‌شان خارج شد، آنها را خرد کنید.
▪ نکته: گشنیزها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند بلکه برای این غذا گشنیزها باید درشت‌تر باشند.
تابه کوچکی آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید. تابه را روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود سپس گشنیز خردشده را در روغن تفت دهید.
۵) پیاز دومی را نیز پس از پوست‌کندن، شسته و ریز خرد کنید. سپس قابلمه متوسطی آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
پیاز خردشده را داخل روغن به قدری سرخ کنید که طلایی‌رنگ شود. سپس یک قاشق آرد به آن بیفزایید و با پیازداغ مخلوط کنید تا آرد نیز کمی تفت داده شود.
پس از آن، آب لپه را با یک پیمانه آب به این قابلمه اضافه کنید. حالا لیمو عمانی‌ها را شسته و داخل هرکدام با چنگال، چند سوراخ ایجاد کرده و در قابلمه بریزید.
پس از آنکه آب جوشید و لیمو عمانی‌ها نیز داخل آن چند جوش زدند، گشنیز تفت‌داده شده را اضافه کنید و بگذارید ۱۵ دقیقه حرارت ببیند سپس کوفته‌های سرخ شده را به مخلوط لیمو عمانی و گشنیز افزوده و ۴ تا ۵دقیقه دیگر حرارت دهید تا کوفته‌ها نیز بپزند. پس از این مدت غذا آماده است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-۵-۱۳۹۲ ۱۰:۰۲ عصر، توسط negin.s.)
۸-۱-۱۳۹۰, ۰۲:۴۸ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از tanha28 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
Atefe joon, niloofar00
کاربر خانوم گل

*
وضعیت : آفلاین
ارسال‌ها:
68
تاریخ عضویت:
خرداد ۱۳۹۱
مدال ها

اعتبار: 38


محل سکونت : تهران
ارسال: #2
گشنيز كباب آذربایجان
[تصویر:  20120617085600_2.jpg]

گشنيز كباب يك غذاي سنتي منطقه آذربايجان است كه از كوفتههاي كوچك و مقداري آب حاصل از پخت آنها تشكيل ميشود.
اين غذا را با نان مصرف ميكنند و البته بعضيها دوست دارند نان را در آب آن خرد كرده و مانند آبگوشت ميل كنند.
در ضمن، عطر و بوي دلانگيز و اشتهاآور اين غذا به جهت وجود گشنيز و ليمو عماني در آن است.
مواد لازم:
- گوشت چرخكرده، 500 گرم
- لپه، 200 گرم
- پياز، 2 عدد متوسط
- تخممرغ، 2 عدد
- گشنيز پاكشده، 500 گرم
- ليمو عماني، 6 عدد
- آرد سفيد، يك قاشق سوپخوري
- روغن مايع به مقدار لازم براي سرخكردن
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان كافي
طرز تهيه:
1 – ابتدا در يك قابلمه مقداري آب ريخته و لپهها را پس از شستن، داخل آن بريزيد. قابلمه را روي شعله اجاقگاز به مدت 45 دقيقه تا يك ساعت قرار دهيد تا لپهها بپزند.
بعد از اين مدت، لپههاي پختهشده را در سبدي ريخته و آب حاصل از پخت آن را در ظرف ديگري بريزيد و كنار بگذاريد.
2 – يكي از پيازها را پوست كنده و بشوييد. گوشت چرخكرده را با نصف يك عدد پياز، داخل دستگاه خردكن يا همان 3-2-1 بريزيد و اجازه دهيد كه كاملا له شود.
پس از آن مخلوط لهشده را به كاسهاي منتقل كنيد. حالا نصف ديگر پياز را با لپه پختهشده در دستگاه بريزيد و آن را نيز له كنيد. سپس مخلوط لهشده پياز و لپه را به گوشت و پياز داخل كاسه اضافه كنيد و با دست خوب ورز دهيد.
پس از آن، با اضافهكردن نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم، مايه را مزهدار كنيد. حالا نوبت به تخممرغها ميرسد؛ تخممرغها را شكسته و به مايه اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. به اين ترتيب، مايه درستكردن كوفتهها آماده ميشود. [خواص تخممرغ]
نكته: اضافهكردن تخممرغ به خاطر ايجاد چسبندگي در مواد و در نتيجه جلوگيري از وارفتن كوفتههاست.
3 – در يك تابه متوسط مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس مخلوط گوشت و لپه آماده شده را به صورت كوفتههاي كوچك درآورده و داخل روغن سرخ كنيد.
نكته: توجه داشته باشيد اندازه كوفتهها بايد كمي از گردو بزرگتر باشد.
پس از اينكه تمام مخلوط گوشتي به كوفتههاي سرخشده تبديل شد، آنها را كنار بگذاريد.
4 – گشنيزهاي پاكشده را بشوييد و داخل سبدي بريزيد پس از اينكه آب اضافيشان خارج شد، آنها را خرد كنيد.
نكته: گشنيزها نبايد به صورت ساتوري و ريز خرد شوند بلكه براي اين غذا گشنيزها بايد درشتتر باشند.
تابه كوچكي آماده كرده و مقداري روغن در آن بريزيد. تابه را روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود سپس گشنيز خردشده را در روغن تفت دهيد.
5 – پياز دومي را نيز پس از پوستكندن، شسته و ريز خرد كنيد. سپس قابلمه متوسطي آماده كنيد و كمي روغن در آن بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا داغ شود.
پياز خردشده را داخل روغن به قدري سرخ كنيد كه طلاييرنگ شود. سپس يك قاشق آرد به آن بيفزاييد و با پيازداغ مخلوط كنيد تا آرد نيز كمي تفت داده شود.
پس از آن، آب لپه را با يك پيمانه آب به اين قابلمه اضافه كنيد. حالا ليمو عمانيها را شسته و داخل هركدام با چنگال، چند سوراخ ايجاد كرده و در قابلمه بريزيد.
پس از آنكه آب جوشيد و ليمو عمانيها نيز داخل آن چند جوش زدند، گشنيز تفتداده شده را اضافه كنيد و بگذاريد 15 دقيقه حرارت ببيند سپس كوفتههاي سرخ شده را به مخلوط ليمو عماني و گشنيز افزوده و 4 تا 5دقيقه ديگر حرارت دهيد تا كوفتهها نيز بپزند. پس از اين مدت غذا آماده است.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۸-۳-۱۳۹۱ ۱۰:۲۶ صبح، توسط sima.)
۸-۳-۱۳۹۱, ۰۱:۰۵ عصر
یافتن سپاس نقل قول
2 کاربر از fereshteh3 به دلیل این ارسال سپاس کرده.
niloofar00, Galaxy



ّبرگزیده مردمی ششمین جشنواره وب ایران در بخش خانواده و کودک
Top of Page
کپی برداری بدون ذکر منبع مجاز نبوده و تمامی حقوق متعلق به © انجمن خانوم گل می باشد