تبلیغات

نوار بهداشتی

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
یخمه تُرُش؛ غذای اصفهانی
#1
[عکس: 20120731150053_1104712719591961419231792...856241.jpg]

یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان میباشد که هم اکنون خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی میباشد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه یخمه تُرُش آشنا میشوید.

مواد لازم برای 6 نفر

آلو برقانی 30 عدد
پر زردآلو 200 گرم
به 2 عدد، خرد شده
گوشت گوسفند 250 گرم
برنج 1 استکان سرخالی
شکر 2/1 استکان
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک نوک چاقو


طرز تهیه:

مرحله 1 - گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم پز شود.
مرحله 2 - آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم پز شوند.
مرحله 3 - برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا افتند و آب آن کشیده شود.
مرحله 4 - بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته های آلوها را به تعداد آنها خارج کنید.
مرحله 5 - بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.
سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

نکات:

* مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.
* میتوانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
* از نکات مهم این غذا شمردن آلوها میباشد که هنگام خارج کردن هستهها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.
[عکس: 20140316174952_1017704_627334297340215_966572318_n.jpg]
پاسخ }
#2
ما این عذا رو قلیه کوشت میګیم و با برنج شوید میخوریم سیر وپياز و لوبيا ي چشم بلبلي هم داره و نخود
پاسخ }